fbpx
Сьогодні
22:55 10 Січ 2024

Рішення для перемоги: громада Вінниччини передала військовим тепловізори вітчизняного виробництва

English version here

Фото: сайт Вінницька міська рада

Вінницька міська рада разом із громадою передала військовим на передову тепловізори вітчизняного виробництва.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, пише Рубрика.

У чому проблема?

Тепловізор — це оптико-електронний прилад для візуалізації температурного поля та вимірювання температури. Переважно працює в інфрачервоній частині електромагнітного спектру — теплові зображення утворюються завдяки зміщенню максимумів спектрів власного випромінювання тіл під час їх нагрівання у короткохвильову область.

Наявність тепловізійних прицілів для снайперів і кулеметників  забезпечує високу ефективної стрільби на середніх дистанціях в будь-який час доби.

Використання тепловізорів є доцільним в обороні і в наступі.

Особливо актуальним використання тепловізійний приладів є в умовах позиційної війни, коли все більше втрат стається внаслідок ведення снайперського вогню противника.

Тепловізори та системи спостереження з їх використанням дають можливість з закритих позицій фіксувати дії ворожої сторони, чим мінімізуються втрати серед українських військовослужбовців. 

Проте довга логістика та висока ціна на іноземні прилади сьогодні є величезним тягарем для держави та волонтерів, які прагнуть забезпечити бійців. Створення вітчизняних аналогів іноземної техніки та приладів – це суттєве полегшення в питанні забезпечення армії.

Яке рішення?

Вінницька міська рада разом з громадою Вінниці передала військовим п'ять тепловізорів вітчизняного виробництва.

Як це працює?

«Вчора, 8 січня, оборонці, які працюють на одному з найгарячіших напрямків на фронті, отримали від Вінницької міської ради та всієї громади п'ять якісних тепловізорів українського виробництва», – йдеться у повідомленні.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, це вже третя допомога, призначена для цієї військової частини.

Напередодні вони отримали хімічні грілки та безпілотний авіаційний комплекс – речі, необхідні як для виконання бойових завдань, так і для збереження здоров'я в суворих польових умовах.

"Ці тепловізори допоможуть в бойових завданнях нашим Захисникам та Захисницям. Всі вони виготовлені в Україні в грудні, напередодні нового року. Найважливіше, що вони допоможуть працювати нашим оборонцям в темну пору доби, а також врятують життя, – наголосив Андрій Очеретний. – Потреба в тепловізорах на фронті є завжди, тож з розрахунку на це минулого тижня виконавчим комітетом Вінницької міської ради був оголошений тендер на придбання ще 200 тепловізорів. Крім того, в планах придбання 50 квадрокоптерів, 40 пошукових прожекторів для виявлення ворожих дронів у нічний час і відповідну кількість зарядних станцій до них, а також FPV-дронів".

Військовий, який отримував допомогу від представників Вінницької міської ради та координатора Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Петра Бабія, зазначив, що тепловізори – надзвичайно помічна річ для нього та його побратимів у нічний час.

"У зимовий період світловий день значно коротший. Вже о 5 годині вечора стає темно, а ми маємо спостерігати за ворогом. І без додаткового спорядження це робити неможливо. Ми проводимо спостереження в лісі, в посадках, де в принципі нема освітлення. Завдяки тепловізорам хлопці на добових чергуваннях будуть мати чіткий зір для виконання бойових завдань. Дякую Вінницькому міському голові Сергію Моргунову та всій громаді Вінниці за якісну допомогу та постійну підтримку. Це вже третя допомога від Вінницької громади, яка має для нас велике значення. Разом до Перемоги!" – сказав він.

Зазначимо, що минулого тижня виконком Вінницької міської ради оголосив тендер на придбання ще 200 тепловізорів для Сил оборони.

Окрім того, в планах міськради придбати:

  • 50 квадрокоптерів,
  • 40 пошукових прожекторів для виявлення ворожих дронів у нічний час, і відповідної кількості зарядних станцій до них,
  • а також FPV-дронів.

Нагадаємо, у Вінницькій області громади налагодили виготовлення мобільних лазне-пральних комплексів для захисників, 14 із них вже відправили на передову.

Раніше Рубрика писала, що дві українські пенсіонерки, одна з яких проживає на Івано-Франківщині, а інша в Києві, придбали два дрони-камікадзе для 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

Також, для захисників Збройних сил України діти Бучанської громади із Київської області передали дрон-камікадзе.

Окрім того, для військових 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" 73-річна Ганна Микитюк із села П'ядики, що на Івано-Франківщині, придбала дрон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: