fbpx
Сьогодні
16:30 08 Гру 2023

Подбай про себе - врятуй світ: на Вінниччині для волонтерів проведуть безкоштовний ретрит 

На базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр Жмеринка 10 грудня проведуть безкоштовний одноденний ретрит для волонтерів, де вони зможуть зібратися в колі однодумців, "перезавантажитись" та з новими силами продовжувати свою справу. 

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Із початком воєнних дій сотні тисяч українців приєдналися до волонтерського руху.

Волонтери — це саме та сила, яка об'єднує нас та заохочує простягати руку ближньому. Ці люди на зв'язку 24/7, оперативно закривають потреби армії та допомагають українцям пережити складні часи.

Однак постійний стрес та втома даються взнаки — частішають випадки вигорання серед волонтерів.

Колосальна енергія, якою вони діляться з іншими, потребує "палива". А про свій психологічний стан піклується далеко не кожен.

Яке рішення?

Аби допомогти волонтерам відновити ресурс та з новими силами продовжувати свою справу, у Гончаренко центрі Жмеринка, що на Вінниччині, організують одноденний волонтерський ретрит.

На ньому учасники зможуть провести рефлексії у колі однодумців, поспілкуватися з психологинею, навчитися боротися зі стресом та попереджувати емоційне вигорання. 

Як це працює?

Як зазначають у Гончаренко центрі, захід буде проводити практикуюча психологиня — Діана Сорочинська

"Спікерка розкаже, як працювати менше і отримувати більші результати, навчить секретам тайм-менеджменту, технікам для саморегуляції і розслаблення. У програмі також — вправи на релаксацію, попередження емоційного вигорання та роботу в команді. Учасників чекають також смаколики для відновлення не лише ментального, а й фізичного ресурсу", — коментує директорка простору Семесь Катерина

Волонтерський ретрит відбудеться 10 грудня об 11:00 за адресою вул. Київська 2/8 (Гончаренко центр Жмеринка).

До участі запрошують волонтерів з усіх куточків України — їм достатньо заповнити форму цим посиланням та приїхати у Жмеринку 10 грудня. 

Довідка

Проєкт "Волонтерський ретрит: подбай про себе — врятуй світ" реалізовується Гончаренко центром Жмеринка за підтримки Української Волонтерської Служби та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Волонтерство

У світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

Міжнародний день добровольців в ім'я економічного і соціального розвитку (такою є повна назва Дня волонтерів) проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року.

Волонтер у перекладі з англійської означає добровільний помічник. Волонтери безоплатно працюють там, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках пристарілих. Вони доглядають хворих і допомагають старшим людям поратися по господарству.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття. Офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. На сьогодні він регламентується Законом "Про волонтерську діяльність".

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – Революція гідності, а потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в країні, яке виросло в потужний громадянський рух.

Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.

Під час повномасштабної війни волонтери, часто ризикуючи життям, допомагають українським військовим і цивільним. Нині волонтером став фактично кожен українець.

Нагадаємо, волонтерська спільнота ДрукАрмія та освітньо-культурні простори Гончаренко центр запускають мережу безкоштовних майстерень 3D-друку. На першому етапі проєкт запрацює у Дніпрі, Києві та Одесі.

Також повідомлялось, що в освітньо-культурному та волонтерському просторі Гончаренко центр Івано-Франківськ запускають школу операторів БПЛА для підлітків. Усі заняття безкоштовні та розраховані на школярів та студентів віком від 14 до 18 років.

Окрім того, Гончаренко центр запустив безкоштовні онлайн-курси англійської для людей літнього віку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: