fbpx
Сьогодні
Фото 12:49 25 Гру 2023

Рішення для перемоги: всі 10 000 FPV-дронів від "Операції “Єдність" вже у військах

English version here

FPV-дрон переданий у рамках "Операції “Єдність"". Фото: СБУ

Придбані 10 000 FPV дронів-камікадзе у рамках спільного проєкту фонду "Повернись живим", United24 та Monobank, під назвою "Операція "Єдність"", вже передані українським захисникам.

Про це повідомляє благодійна організація у своїх соцмережах, пише Рубрика.

У чому проблема?

Військові дедалі частіше використовують на фронті FPV-дрони. Управління цими дронами відбувається через спеціальні окуляри з виглядом від першої особи. 

FPV-дрон переданий у рамках "Операції "Єдність"". Фото: СБУ

Такі квадрокоптери можуть знищувати легку техніку та живу силу ворога, не наражаючи на небезпеку українських військових. Проте такі дрони, на жаль, використовуються тільки в одну сторону. Тому їх в реаліях сучасної війни потрібно тисячі.

Яке рішення?

Нагадаємо, у серпні цього року у рамках проєкту "Операція "Єдність"" фонд компетентної допомоги армії "Повернись живим" спільно з United24, Monobank і за 3 доби зібрали 235 000 000 гривень.

Для Сил оборони, за ці кошти, було придбано і передано 10 000 FPV дронів-камікадзе з кумулятивними і осколково-фугасними боєприпасами (БЧ) українського виробництва.

Фото: "Повернись живим"

Наразі придбані 10 000 FPV дронів-камікадзе у рамках спільного проєкту фонду "Повернись живим", United24 та Monobank, під назвою "Операція "Єдність"", вже передані українським захисникам.

Як це працює?

Дрони розподілили серед 53 військових частин Сил оборони України.

Це зокрема, підрозділи морської піхоти, сухопутних та десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та тероборони, бригади Нацгвардії "Хартія" і "Азов", підрозділи Нацполіції, а також бійці ЦСО "А" Служба безпеки України.

Фото: "Повернись живим"

Перші п'ять тисяч дронів-камікадзе від іноземного виробника, фонд "Повернись живим" отримав у жовтні. Після чого розпочалася їхня передача військовим.

Другу партію, також з 5000 FPV-дронів, фонд компетентної допомоги армії отримав на початку грудня.

Моделі FPV-дронів і боєприпаси до них погоджені з українськими військовими. Дрони були виготовлені іноземною компанією, яка спеціалізується на виробництві безпілотників.

Виробництвом бойової частини для БПЛА займається українське підприємство.

Елементи боєприпаса до FPV-дронів. Фото: "Повернись живим"

Крім того у грудні проєкт отримав продовження, – його назвали "Операція "Єдність 2: новорічний салют"".

В рамках збору так само за 3 доби вдалося акумулювати вже понад 226 000 000 гривень на 5 000 FPV дронів-камікадзе: 3 000 із них мають тепловізійну камеру для роботи вночі та 2 000 – денну.

Нагадаємо, що Міністерство оборони допустило до експлуатації в Збройних Силах України вітчизняний ударний FPV-дрон KH-S7.

В Україні справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників та виробників озброєння та військової техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: