fbpx
Сьогодні
13:55 08 Січ 2024

Рішення для перемоги: пенсіонерка з Франківщини купила дрон для військових

English version here

Фото: Facebook/Фонд підтримки гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Для військових 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" 73-річна Ганна Микитюк із села П'ядики, що на Івано-Франківщині, придбала дрон.

Про це розповіла жінка розповіла Суспільному, пише Рубрика.

У чому проблема?

Дрони – це очі сучасної армії. Вони захищають позиції, розвідують, коригують, іноді роблять "смерть ворогам", збивають ворожі дрони й навіть беруть у полон! Також дрони допомагають моніторити простір, відстежувати місцезнаходження і дії нападників, бачити, коли воїнам на окремих позиціях потрібне підкріплення під час наступу чи безпечний вихід звідти.

Кожна така "пташка" на крок наближає нашу Перемогу.

Яке рішення?

73-річна пенсіонерка Ганна Микитюк із села П'ядики придбала дрон для військових 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

На акумуляторі БпЛА жінка залишила записку для воїнів:

"Вбий мос**ля".

Як це працює?

Ганна Микитюк розповіла, що вирішила купити та передати військовим дрон після того, як переглянула відео із зони бойових дій.

"Я побачила репортаж з Донеччини, де якраз перебуває наша бригада. Тепер росіяни розбили село Званівка. Залишилася лише церква Василя Великого, і навіть образ того святого росіяни знищили. В репортажі стояли наші коломийські хлопці й просили дрон. І я розплакалася. Наступного дня зранку сказала дочці й онучкам: "Купімо дрон"", — пригадує жінка.

Ганна Микитюк зустрілася з військовими, щоб порадитися, де краще купити БпЛА.

"Я хочу допомогти хлопцям, щоб їм було легше, бо дрон — це є очі. Я знаю, що безпілотники — розхідний матеріал на війні. Але, можливо, мій дрон їм трошки допоможе. Це — дуже малесенький благодійний внесок напроти того, що ці діти для нас роблять, як вони стараються, як бідують в тих окопах. Вирішила допомогти, бо хочу перемоги, хочу, аби війна закінчилася", — каже Ганна Микитюк.

Пенсіонерка дуже пишається 10 гірсько-штурмовою бригадою, тому допомагає військовим, чим може.

"Я навіть казала внучкам, що впізнала одного хлопця в репортажі. Бо я їм на Спаса давала пиріжки з маком. Ми на це свято пішли з онучками в кафе, і там були хлопці з цієї бригади. Вони обідали і я їх пригостила пиріжками. Минулого року я бійцям передала моркву, буряк, капусту, бо маю сад і город. А цього року теж заготувала моркву і яблука, ще буряк і квашену капусту. Хлопців треба годувати й допомагати", — каже Ганна Микитюк.

Раніше Рубрика писала, що дві українські пенсіонерки, одна з яких проживає на Івано-Франківщині, а інша в Києві, придбали два дрони-камікадзе для 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

Нагадаємо, для захисників Збройних сил України діти Бучанської громади із Київської області передали дрон-камікадзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: