fbpx
Сьогодні
10:49 09 Січ 2024

Білий дім обговорив з керівниками оборонних індустрій США інноваційні можливості для України

Фото: Голос Америки

У понеділок, 9 січня, Білий дім провів зустріч з керівниками компаній венчурного капіталу, технологічної та оборонної промисловості, підтвердивши наміри розширити доступ України до передових американських технологій.

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на представників адміністрації Байдена, передає Рубрика.

"Розмова зосереджувалася на кількох системах, у тому числі на безпілотних літальних апаратах, на тому як протистояти БПЛА, а також на проблемах розмінування", – зауважив один із представників адміністрації.

Зустріч була скликана за ініціативи радника президента з питань нацбезпеки Джейка Саллівана.

Вона мала на меті пошук можливостей, щоби допомогти Україні подолати "ключові технологічні виклики", які уповільнюють прогрес та динаміку на полі бою.

У зустрічі взяли участь:

  • ключові члени Ради нацбезпеки Білого дому,
  • керівники оборонних компаній Fortem Aerospace, Palantir Technologies Inc., Anduril Industries Inc.,
  • компанії з виробництва безпілотників Skydio та інші.

При цьому в адміністрації підкреслили, що будь-які зусилля з підтримки України будуть обмежені, якщо Конгрес не ухвалить додаткового пакету допомоги.

Зауважимо, що минулого тижня Держдепартамент США підтвердив, що стратегія підтримки України залишається незмінною – вона продовжуватиметься стільки, скільки буде потрібно для того, щоби країна могла міцно стояти на ногах.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у грудні під час візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з керівниками американських оборонних компаній.

Український лідер наголосив, що Україна готова й вироблятиме більшу кількість боєприпасів та військової техніки, однак їй потрібна підтримка з боку таких потужних компаній. Зокрема, мова йде про спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

Глава держави розповів, що Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку українських оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Що відомо про допомогу від США 

Нагадаємо, що у США закінчилися гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України.

Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів, зокрема з Мексикою.

Запит Байдена досі не схвалили через політичні суперечки та незгоду республіканців голосувати за це, доки до пакета не внесуть їхні ініціативи.

Президент Сполучених Штатів Америки назвав можливість припинення військової допомоги Україні – "божевіллям".

Своєю чергою міністр МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував затримку військової допомоги Україні: західні країни продовжать військову підтримку України, тому альтернативного плану Б на випадок її припинення немає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: