fbpx
Сьогодні
18:59 08 Січ 2024

ГУР отримало секретні матеріали про військові розробки рф вартістю 1,5 млрд доларів

English version here

Головне управління розвідки Міноборони отримало 100 гігабайтів секретних даних з російського підприємства ООО "Специальный технологический центр".

Про це повідомили на офіційному сайті відомства, пише Рубрика.

"Російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють обладнання та техніку, що використовується армією РФ у війні проти України. Зокрема на "СТЦ" виробляють безпілотники "Орлан" різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, іншу військову продукцію", — зазначили в ГУР.

Масив отриманої інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці:

  • креслення;
  • технічні завдання;
  • патенти;
  • програмне забезпечення.

Мовиться як про наявні, так і перспективні військові розробки. За попередніми оцінками Головного управління розвідки, вартість одержаних російських даних може складати 1,5 мільярда доларів.

"Це суттєвий удар по терористичній Москві. Архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора", — підкреслили у відомстві.

В ГУР додали, що отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК РФ вдалось завдяки "ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіаспільноти".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: