fbpx
Сьогодні
18:51 05 Січ 2024

ЗСУ в Криму 4 січня уразили склади боєприпасів окупантів: сьогодні на півострів прилетів спецборт рф

English version here

Українські військові вчора, 4 січня, поцілили по складах боєприпасів російської армії поблизу селища Первомайське у тимчасово окупованому Криму. Сьогодні, 5 січня, до Криму прилетів борт спеціального льотного загону "Росія".

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України, пише Рубрика.

Точна кількість уражених обʼєктів невідома, а втім, зазначається, що удару завдали вдень.

Того ж дня окупанти звітували про нібито збиття десяти ракет над півостровом.

У різних населених пунктах Криму лунали вибухи. Згодом українські війська повідомили, що уразили командний пункт з'єднання окупантів у Севастополі.

"Не тільки один командний пункт уражений, дійсно потужна бойова робота відбулась за минулу добу, в тому числі й нанесено серйозне пошкодження системи захисту на кримському півострові", – розповіла речниця Сил оборони півдня України наталія Гуменюк.

За її словами, це вже не перше ушкодження, яке змушує окупантів серйозно переформатовувати систему свого захисту.

Окрім того, місцеві повідомляли, що поблизу Євпаторії удару зазнала військова частина протиповітряної оборони, на це також натякнув командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Сьогодні, 5 січня, до Криму прилетів борт спеціального льотного загону "Росія".

Це сталося після вчорашнього удару ЗСУ по командному пункту окупантів на півострові.

Як зазначає канал "Кримський вітер" у Telegram, літак Ан-148 вимкнув транспондер після того, як увійшов у повітряний простір над Кримом.

Фото: t.me/Crimeanwind

Борти спеціального льотного загону Росія зазвичай перевозять посадових осіб РФ, а також інших важливих осіб російських спецслужб або збройних сил.

Спеціальний льотний загін перебуває у підпорядкуванні управління справами президента РФ.

Фото: wikipedia.org

Раніше Рубрика повідомляла, що увечері 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Саках прогриміли вибухи, окупанти скаржаться на чергову "атаку". Глава російської адміністрації Саків Олександр Овдієнко пише про "атаку" на узбережжі Саки – Євпаторія.
Крім того, місцеві в Телеграм пишуть про спроби Чорноморського флоту "відбити атаку" біля Севастополя. Кримські пабліки повідомляють про вибухи в районі Керченської протоки, називають це "роботою ППО", окупанти також перекрили Керченський міст.

4 січня Повітряні сили ЗСУ провели успішну операцію в Криму: в тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії  пролунали вибухи, очевидці оприлюднили відео влучань.

Своєю чергою у ЗСУ теж повідомили, що близько 15.00 Збройні сили України уразили командний пункт з'єднання російських окупаційних військ поблизу Севастополя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: