fbpx
Сьогодні
18:44 02 Січ 2024

Україні вдалося повернути додому юнака, якого росіяни торік депортували з Маріуполя

English version here

Україні вдалося повернути додому юнака, якого росіяни торік депортували з Маріуполя до населеного пункту під Москвою.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Маємо чергову нагоду розповісти, що повернутих із російської депортації громадян стає дедалі більше. Ця історія почалася у квітні 2022 року. 17-річного Олександра у складі групи, де налічувалася 31 дитина, вивезли з тимчасово окупованого Маріуполя під Москву", – йдеться в повідомленні.

У Міністерстві зазначили, що переважна більшість дітей із тієї групи були сиротами або позбавленими батьківського піклування.

Напередодні Нового року до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції звернулася громадська діячка, яка займається поверненням дітей.

"І ось нова маленька перемога. Нині Олександр уже в Києві. Він п'ятий із цієї групи, кого вдалося повернути. За майже два роки на чужині досяг повноліття, але весь цей час дуже хотів повернутися", – додали в Мінреінтеграції.

Мінреінтеграції висловлює вдячність голові правління ГС «Українська мережа за права дитини» Дар'ї Касьяновій та МЗС України.

Нагадаємо, раніше ми писали, про повернення в Україну депортованого з Маріуполя до росії Богдана Єрмохіна.

У росії йому незаконно вручили повістку. Тому, депортований підліток із Маріуполя Богдан Єрмохін звернувся до президента Володимира Зеленського і закликав допомогти повернутися до України.

Як писала Рубрика, у російській федерації в Саратовській області госпіталізували понад 100 українських школярів з "ЛНР", одна 12-річна дитина померла, не витримавши "оздоровлення" по-російськи.

Також 21 грудня на підконтрольну територію України повернули 17-річного Михайла, який мешкав на тимчасово окупованій території: для його порятунку знадобилося близько місяця.

22 грудня, повернули 12-річного хлопчика, сина військовослужбовиці.

А 24 грудня з тимчасово захоплених територій України вдалося повернути ще трьох українських дітей. Одному з повернутих 8 років, а інші двоє — 18-річні брати.

Що відомо про депортації дітей на ТОТ і в росію

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також повідомлялось, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

Як повідомив  омбудсмен Лубінець, що офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

Нагадуємо: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов'язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: