fbpx
Сьогодні
17:59 21 Гру 2023

В Україну вдалося повернути 17-річного юнака, який мешкав на ТОТ

Фото: Мінреінтеграції

На підконтрольну територію України повернули 17-річного Михайла, який мешкав на тимчасово окупованій території: для його порятунку знадобилося близько місяця.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як розповіли у відомстві, на цей момент хлопець перебуває у Хмельницькому. Там також мешкає його сестра.

"Його мрія здійснилася, адже починати доросле життя хлопчина мріяв саме у вільній Україні", – розповідають у Мінреінтеграції.

У міністерстві пояснили, що допомогти вивезти хлопця з ТОТ до відомства звернувся директор Маріупольського фахового будівельного коледжу Антон Білай. Саме він і повідомив місце перебування хлопця.

"Антон Білай вже має подібний досвід – раніше йому вдалося вивезти на підконтрольну територію до вільної України двох студентів-сиріт коледжу. Незважаючи на небезпеку для себе, він особисто поїхав за ними до тимчасово окупованого Донецька", наголосили у міністерстві.

Повернення Михайла стало можливим завдяки реалізації проєкту "Шлях додому", зазначають у Мінреінтеграції. Він спрямований на пошук і повернення дітей з рф і ТОТ, а також на возз'єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків.

Нагадаємо, ранішек ми писали, про повернення в Україну депортованого з Маріуполя до росії Богдана Єрмохіна.

У росії йому незаконно вручили повістку. Тому, депортований підліток із Маріуполя Богдан Єрмохін звернувся до президента Володимира Зеленського і закликав допомогти повернутися до України.

Як писала Рубрика, у російській федерації в Саратовській області госпіталізували понад 100 українських школярів з "ЛНР", одна 12-річна дитина померла, не витримавши "оздоровлення" по-російськи.

Що відомо про депортації дітей на ТОТ і в росію

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також повідомлялось, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

Як повідомив  омбудсмен Лубінець, що офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: [email protected];
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: