fbpx
Сьогодні
Фото 15:35 19 Лис 2023

Лубінець: вивезеного з Маріуполя до росії юнака Єрмохіна повернули в Україну

English version here

Фото: Телеграм / Омбудсман Лубінець Дмитро

Богдан Єрмохін, що був депортований з Маріуполя до російської федерації та з часом отримав в росії повістку до війська ворога, повернувся в Україну.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Уповноваженого ВРУ з прав людини Дмитра Лубінеця.

"19 листопада, у свій день народження, Богдан повернувся до України. Саме наша команда офісу Омбудсмана напрацьовувала шлях повернення хлопця спільно з іншими органами державної влади в межах реалізації затвердженого плану дій президента України Bring Kids Back UA", зазначив очільник відомства.

Єрмохін повернення в Україну

Фото: Телеграм / Омбудсман Лубінець Дмитро

Як Лубінець наголосив, повернення відбулося у взаємодії з Катаром, ЮНІСЕФ, посольством України в Білорусі за результатами перемовин з російською стороною.

"Також щодо возз'єднання хлопця із сестрою мав комунікацію з уповноваженою з прав людини в РФ", – зазначив омбудсмен.

Лубінець наголосив, що "це був тернистий шлях".

Єрмохін повернення в Україну

Фото: Телеграм / Омбудсман Лубінець Дмитро

"Богдан пережив багато, перебуваючи в РФ, але попри все він хотів бути вдома! Сьогодні його бажання здійснилося. Я впевнений, що своє 18-річчя Богдан не забуде ніколи!", – написав омбудсмен.

Нагадаємо, трохи раніше ми писали, що вже 18-річний Богдан Єрмохін ( бо 19 листопада у хлопця День народження), якого раніше незаконно депортували з Маріуполя до росії та потім там вручили повістку, прилетів до Білорусі й на цей час перебуває там разом із сестрою.

Що відомо про повернення Богдана Єрмохіна

Нагадаємо, депортований підліток із Маріуполя Богдан Єрмохін звернувся до президента Володимира Зеленського і закликав допомогти повернутися до України.

Адвокатка хлопця Катерина Бобровська розповіла, що Богдана у травні 2022 року російські військові вивезли з окупованого Маріуполя разом із 30 іншими дітьми та помістили в російську родину під опіку.

В Україні хлопця чекає сестра, яка є його законною опікункою, але росіяни не відпускають Богдана. У 2022 році хлопець зробив декілька спроб повернутися в Україну самостійно, але всі вони були безрезультатними.

Вже наприкінці листопада Богдану виповниться 18 років. На грудень йому виписали повістку до військкомату в Московській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: