fbpx
Сьогодні
09:07 31 Гру 2023

49 російських "Шахедів" атакували в основному прифронтові регіони: сили ППО збили 21 дрон

English version here

У ніч на 31 грудня російські загарбники вчергове запустили по низці регіонів країни 49 ударних безпілотників переважно у прифронтові регіони: Сили протиповітряної оборони відбили атаку дронів та збили 21 повітряну ціль.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомили повітряники, вночі, 31 грудня, російські окупанти атакували ударними БпЛА типу "Shahed" із трьох напрямків:

  • мис Чауда (Крим),
  • район Приморсько-Ахтарська,
  • Курська область – рф.

За даними ПС ЗСУ, загалом зафіксували 49 ворожих безпілотників "Shahed-136/131".

Окрім того, окупанти завдали удару по місту Харків шістьма зенітними керованими ракетами С-300.

ппо

Фото: Телеграм / Повітряні Сили

Військові уточнюють, що більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об'єктах прифронтових територій, зокрема на:

  • Харківщині,
  • Херсонщині,
  • Миколаївщини,
  • Запоріжжі.

"У різних регіонах України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони, винищувальною авіацією та зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил знищено 21 "шахед" ворога", підкреслили у ПС ЗСУ.

За даними Сил оборони півдня, атака Shahed-131/136 тривала сім годин. У своїй зоні відповідальності підрозділи ППО збили:

  • один дрон на Миколаївщині,
  • шість – на Одещині.

Не вдалося уникнути влучань на Херсонщині  пошкоджено кілька приватних будинків у Тягинській громаді. 

На Одещині уламками збитого БПЛА у прибережній зоні Одеського району спричинили пожежу на відкритій території: вогонь оперативно ліквідовано, інформації про постраждалих не надходило.

Ракетна та дронова атака України

Нагадаємо, що у ніч на 31 грудня окупанти запустили по Харкову ударні безпілотники, внаслідок чого у місті пролунали вибухи, в центрі виникли пожежі.

Окрім того, ввечері, 30 грудня, ввечері росіяни атакували центральну частину Харкова. Під ударом опинився, зокрема, готель Kharkiv Palace, а також житловий будинок.

Кількість постраждалих в результаті російського обстрілу Харкова зросла до 21. Серед потерпілих двоє підлітків.

Також, вранц, 29 грудня, російські терористи з ночі атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Вибухи пролунали у низці регіонів: Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Сумській та Черкаській областях.

В Україні продовжується ліквідація наслідків масованої ракетної атаки, станом на 15.00 відомо було про загибель 39 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: