fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:20 31 Гру 2023

Наслідки нічної атаки Харкова ворожими дронами: є влучання, виникли пожежі

У ніч на 31 грудня окупанти запустили по Харкову ударні безпілотники, внаслідок чого у місті пролунали вибухи, в центрі виникли пожежі.

Пр це пише Рубрика, посилаючись на голову Харкова Ігоря Терехова, начальника поліції Харківщини Володимира Тимошка, цитує Суспільне, речника облпрокуратури Дмитра Чубенка.

Спочатку Повітряні сили попередили харків'ян про наближення російських безпілотників до міста.

"Внаслідок одного з вибухів у центрі Харкова зайнялася пожежа", повідомив кореспондент Суспільного.

Місцеві пабліки повідомили про відразу три пожежі в центрі Харкова.

Харків, обстріл

"Є влучання у кілька житлових будинків у середмісті. Там пожежі. На місці вже працюють усі відповідні служби. Інформація щодо постраждалих наразі уточнюється", написав Терехов.

Також Суспільне повідомило про щонайменше 4 вибухи в місті.

Пізніше очільник міста повідомив, що Харків під атакою "Шахедів".

Харків, обстріл

"Внаслідок нічної атаки російських безпілотників на Харків, пошкодження зазнали будівлі у центрі міста. Це не військові об'єкти, а кафе, житлові будинки та офіси", – повідомив Терехов.

На світлинах видно пожежі та руйнування, що виникли після ударів ворожих дронів по місту.

Харків, обстріл

Своєю чергою Тимошко наголосив, що над Харковом сьогодні вночі збили кілька безпілотників рф. З його слів, нині відомо про два влучання:

  • один з дронів вдарив по житловій будівлі,
  • інший – у будівлю соціальної інфраструктури.

О 3:04 Терехов повідомив, що внаслідок атаки російських безпілотників пошкоджень зазнали будівлі у центрі міста, є руйнування мереж водопостачання.

"Не минуло і трьох годин, коли по Харкову знову прилетіли на цей раз "Шахеди". Руйнація дуже серйозна. Це не військовий об'єкт, це житлова забудова, офіси у центральній частині міста", підкреслив голова Харкова.

Також мер додав, що росіяни хочуть залякати харків'ян напередодні Нового року та подякував рятувальникам.

"Напередодні Нового року росіяни хочуть залякати наше місто, але ми не злякаємося – ми непереможні і незламні! Дякую всім, хто допомагає долати наслідки підступних атак окупантів", – сказав Терехов.

Нагадаємо, що ввечері, 30 грудня, ввечері росіяни атакували центральну частину Харкова. Під ударом опинився, зокрема, готель Kharkiv Palace, а також житловий будинок.

Кількість постраждалих в результаті сьогоднішнього російського обстрілу Харкова зросла до 21. Серед потерпілих двоє підлітків.

Окрім того, вранц, 29 грудня, російські терористи з ночі атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Вибухи пролунали у низці регіонів: Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Сумській та Черкаській областях.

В Україні продовжується ліквідація наслідків масованої ракетної атаки, станом на 15.00 відомо було про загибель 39 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: