fbpx
Сьогодні
Відео 18:20 29 Гру 2023

Ми вдячні всім бійцям, які виносять цю війну на собі: Зеленський відвідав позиції ЗСУ в Авдіївці

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 29 грудня, відвідав Авдіївку Донецької області, яку кілька місяців активно атакують російські окупанти.

Про це він розповів у своєму відеозверненні, повідомляє Рубрика.

"Авдіївка. Наші позиції. Наші хлопці. Україна тут захищає своє. І захищає увесь наш народ. Як і на всій лінії на передовій. Донеччина. Харківщина. Запоріжжя. Херсонщина – лівий берег. Це важко. Це біль, це втрати. І це люди, які на собі тримають життя України. Тут життя виборюється. І ми вдячні всім бійцям. Кожному солдату й матросу. Кожному сержанту, кожному офіцеру, які виносять цю війну на собі. Я дякую всім вам, воїни!", – зауважив Зеленський.

Президент розповів, що в Авдіївці разом із командою привітали воїнів з Різдвом, з Новим роком. Усіх, хто на нулі, хто захищає нашу країну.

"Безмежна вдячність. Та всім рідним, кожній родині наших героїв. І всім, хто допомагає. Хто працює, щоб у хлопців на фронті було необхідне. І всім у світі, хто вірить у нас і робить усе, щоб Україна змогла більше.", – підсумував Зеленський.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Як повідомило у військовому командуванні, на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

Нагадаємо, що російська армія, починаючи з початку жовтня намагається захопити місто Авдіївка Донецької області. Авдіївський коксохімічний завод та інфраструктуру міста дуже активно обстрілює ворог останнім часом.

Британська розвідка зазначала раніше, що у російської армії важкі втрати під Авдіївкою, однак прогресу на трьох ділянках фронту немає.

Також повідомлялось, що в Донецькій області під Авдіївкою російські окупанти починають здаватися в полон.

Окрім того, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

На думку військових аналітиків з ISW перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки. Проте російські війська перегрупувалися та знову розпочали наступ.

19 жовтня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з командуванням українських Сил оборони, які ведуть бої з російськими військами на Авдіївському напрямку: обговорили послідовність наступних дій.

Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки.  Унаслідок обстрілів та ударів російсько-окупаційних військ в Авдіївці Донецької області багато житлових будинків повністю зруйновано, у дворах величезні вирви через ворожі бомбардування, а саме місто поступово перетворюється на руїни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: