fbpx
Сьогодні
10:58 18 Лис 2023

У армії рф важкі втрати під Авдіївкою, однак прогресу на трьох ділянках фронту немає, - розвідка Британії

Фото: depo.ua

Протягом минулого тижня найбільш інтенсивні наземні бої точилися на трьох ділянках фронту та жодна зі сторін не досягла прогресу, однак російські війська на Донеччині під Авдіївкою несуть особливо важків втрати.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 18 листопада.

Як зазначили британські аналітики, "жодна зі сторін не досягла суттєвого прогресу на жодній з цих ділянок. Росія продовжує нести особливо важкі втрати в районі Авдіївки".

Фахівці повідомляють, що бої точилися:

Згідно з оцінкою західних посадовців, у боях під Авдіївкою російські сили втрачають "від 500 до 1000 людей на день".

У розвідці вказали на політичне значення Авдіївки, враховуючи її близькість до Донецька, який перебуває під контролем окупантів з 2014 року.

В боях за Авдіївку, як вказують у відомстві, російські окупанти досягли певних успіхів, які допомогли їм наблизитись до Авдіївського коксохімічного заводу – ключової тактичної позиції на північ від міста.

"Однак промисловий об'єкт надає Україні локальну оборонну перевагу, і російські війська, ймовірно, зазнають значних втрат особового складу, якщо спробують штурмувати цей об'єкт", – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці з посиланням на "свідченнями очевидців" також вказують на важливу роль малих безпілотників і артилерії, особливо касетних боєприпасів, у протистоянні атакам з обох сторін.

"З настанням холодної зимової погоди на сході України суттєві зміни на лінії фронту в найближчій перспективі навряд чи очікуються", резюмували у огляді.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка вказувала, що рф занепокоєна майбутнім постачанням західних винищувачів Україні, тому прискорила інтеграцію своїх літаків ДРЛО А-50 та зенітно-ракетних комплексів С-400.

У порівнянні зі звичайним наземним радаром C-400, А-50 може використовувати свій радар для виявлення ворожих літаків на великих відстанях завдяки висоті польоту, підкреслили британські аналітики.

Відмітимо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Як писала Рубрика, на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку зараз активно працюють різні структурні складові Сил оборони.

Генеральний штаб Збройних сил України зранку поінформував про те, що Сили оборони провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: