fbpx
Сьогодні
19:00 07 Тра 2024

Сполучені Штати, Британія та Австрія ввели санкції проти лідера російського кіберзлочинного угруповання LockBi

Фото: З відкритих джерел

Уряд США ввів санкції проти громадянина Росії Дмитра Хорошева, який очолює групу інтернет-здирників LockBit, через його роль у розробці та розповсюдженні шкідливих програм-вимагачів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, передає Рубрика.

«Сьогоднішні дії підтверджують нашу відданість ліквідації екосистеми програм-здирників та викриванню тих, хто намагається здійснити ці атаки проти США, нашої критично важливої інфраструктури та наших громадян», – заявив заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Зазначається, що справою LockBit та Хорошева займалися Мін'юст США й ФБР, а також Національне агентство зі злочинності Сполученого Королівства, Федеральна поліція Австралії та інші міжнародні партнери.

Паралельно Міністерство юстиції США оголосило обвинувальний вирок проти Хорошева, а Держдепартамент запропонував винагороду за інформацію, яка приведе до арешту та/або його засудження.

Велика Британія й Австралія також оголосили санкції проти лідера LockBit.

Як повідомлялося, уряд США вже вводив санкції проти російських кіберзлочинців, причетних до інтернет-здирництва з вимогою викупів. При цьому заклики США до російського уряду завадити кіберзлочинцям вільно діяти в юрисдикції РФ прогнозовано не привели до результатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: