fbpx
Сьогодні
Фото, відео 17:26 23 Лис 2023

Українські воїни показали, як виглядає коксохімічний завод в Авдіївці, який штурмують окупанти

Фото: Скріншот з відео

Російська армія, починаючи з початку жовтня, вже понад місяць намагається захопити місто Авдіївка Донецької області. Авдіївський коксохімічний завод та інфраструктуру міста дуже активно обстрілює ворог останнім часом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відео СтратКому ЗСУ, де показали як 7 листопада українська мобільна група працювала на території заводу.

Оборонці зняли кадри, як на цей час виглядає підприємство.

Авдіївка, коксохім

Фото: Скріншот з відео

Військові зазначають, що в цьому районі тривають безперервні бої. Російські загарбники, не дивлячись на численні втрати, постійно атакують позиції українських захисників. Коксохім, як і саму Авдіївку, щодня знищують російською артилерією та авіацією.

Авдіївка, коксохім

Фото: Скріншот з відео

Також СтратКом ЗСУ показав порятунок прапора ФК "Шахтар" з будівлі на території Авдіївського коксохімічного заводу.

Так, головний сержант Віктор Жарук, ризикуючи життям, здійснив справжню спецоперацію задля порятунку стяга легендарного українського футбольного клубу.

Авдіївка, коксохім

Фото: Скріншот з відео

До речі, саме того дня, 7 листопада, "Шахтар" виборов перемогу у "Барселони" в матчі групового раунду "Ліги Чемпіонів".

Також у відео військові демонструють кадри, що показують, який вигляд сьогодні має коксохім. Тут через безперервні удари окупантів, вже не знайти жодної вцілілої будівлі.

Авдіївка, коксохім

Фото: Скріншот з відео

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що росія веде важкі для її окупаційних військ атаки на Донеччині, тому що путіну потрібно досягти хоч якогось результату, яким він міг би похвалитися у першій половині грудня. Саме тоді російський очільник планує оголосити, що балотуватиметься на виборах 2024 року.

Ситуація у районі Авдіївки

Варто зазначити, на початку жовтня окупанти активізували наступ у районі Авдіївки. Він став наймасштабнішим з 2014 року.  Головна мета росіян – оточити, а тоді і захопити "ворота до Донецька".

Авдіївка

Фото: Мапа

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Протягом минулого тижня найбільш інтенсивні наземні бої точилися на трьох ділянках фронту та жодна зі сторін не досягла прогресу, однак російські війська на Донеччині під Авдіївкою несуть особливо важків втрати.

Напередодні, російська армія знизила інтенсивність атак у напрямку Авдіївки, однак не полишає спроб її оточити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: