fbpx
Сьогодні
17:49 18 Жов 2023

Через загострення ситуації на фронті навколо Авдіївки в місто призупинили постачання гуманітарної допомоги

English version here

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто призупинено, але резервів вистачить на три місяці.

Про це в коментарі Українському радіо повідомив начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш, передає Рубрика.

«Ми поки що припинили ввезення гуманітарної допомоги в місто, тому що небезпечна дорога, 22 кілометри до Авдіївки постійно під обстрілами. Втім, у місті накопичено резервів. Ми від початку повномасштабної війни намагалися ці резерви підтримувати з розрахунку на кількість населення орієнтовно на 2-2,5 місяці. У зв'язку з тим, що люди їдуть потрошку з міста, то тих резервів, які є в місті, орієнтовно вистачить на 3 місяці. Це і продукти харчування, і гігієна, є певний запас води», – зазначив він.

Також, за його словами, «є декілька локацій зі свердловинами, ми запускаємо в певний час генератори, щоб піднімати цю воду, люди приходять та її набирають».

Як зазначив Барабаш, якщо буде так, як три останніх дні, то найближчим часом, якщо не станеться нової хвилі загострення, знову завозитимуть гуманітарну допомогу, бо вона накопичується на спокійніших територіях.

За словами начальника МВА, градус напруження біля Авдіївки знизився, але ворог і далі намагається атакувати.

«Дійсно вже сьогодні четверту добу ми спостерігаємо певне зниження градусу напруження навколо Авдіївки. Однозначно менша кількість обстрілів по території громади та авіаракетних ударів. Ворог застосовує менше штурмових дій по позиціях навколо міста нашого, і це свідчить навіть зведення Генерального штабу. Певною мірою можна сказати, що сили опору стабілізували ситуацію навколо міста», – сказав Барабаш.

Втім, начальник міської військової адміністрації Авдіївки припускає, що це ще не завершення наступу росіян.

«Певне перегрупування вже відбувається з їхнього боку, три ночі постіль вони стягують підбиту техніку глибше в тили і намагаються її ремонтувати. Також вони підтягують нову техніку. Ворог продовжує свої намагання оточити місто, хоч і невелика кількість штурмових дій, але ж все одно вони це роблять», — додав Барабаш.

Він підкреслив, що ЗСУ готові до можливої нової фрази загострення.

«У росіян є резерви, їх немало, і ми це бачимо. Впевнений, що вони зроблять висновки з тих помилок, які вони зробили з початку цього загострення. Те, що і ми готуємося, це точно. Ми і були готові», — зауважив Барабаш.

Що відомо про наступ на Авдіївку

Російські окупанти останніми днями суттєво активізували наступальні дії біля Авдіївки. Також епіцентрами боїв залишаються Бахмут та лінія Куп'янськ-Лиман.

При цьому війська рф також масово обстрілюють Авдіївку та сусідні населені пункти. Сили оборони зазначають, що росіяни намагаються оточити місто.

Як повідомлялось, був зруйнований важливий для ворога міст на трасі між тимчасово окупованими Горлівкою та Ясинуватою Донецької області. 

На Донеччині в Авдіївці у ніч на 14 жовтня вперше після загострення не було ракетних ударів, однак на українських позиціях тривають запеклі бої, активні ворожі штурми продовжуються вже п'яту добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: