fbpx
Сьогодні
13:47 25 Лис 2023

За ніч під Авдіївкою на Донеччині здалися в полон близько десятка окупантів

English version here

Фото: Ілюстративне

У Донецькій області під Авдіївкою російські окупанти починають здаватися в полон: тільки минулої ночі "обрали життя" близько десятка загарбників.

Про це повідомив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Російські окупанти почали здаватися в полон. Вчора на Донеччині три особи "вибрали життя", і сьогодні вночі, є інформація, ще до десятка окупантів здалися в полон", наголосив військовий.

Штупун зазначив, що ворог зменшив кількість авіаударів вчетверо у порівнянні з позаминулою добою, але активність піхоти лишається високою.

Тільки поблизу Авдіївки українські захисники та захисниці відбили 30 атак. При цьому броньовану техніку загарбники задіюють рідко, бо дуже багато її втратили під час "третьої хвилі", яка почалася кілька днів тому.

Окрім того, минулої доби, 24 листопада, в операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог завдав 4 авіаудари, провів 50 бойових зіткнень та здійснив 912 артобстрілів.

Загалом минулої доби, 24 листопада, Сили оборони ліквідували майже 900 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 320 з половиною тисяч солдатів. 

Також уночі росія запустила по Україні рекордну кількість дронів, 74 збила протиповітряна оборона.

Що відомо про російських військовополонених

Зауважимо, що місця утримання російських військовополонених в нашій країні наразі переповнені.

Так, 14 листопада, на Запорізькому напрямку воїни Національної гвардії успішно полонили чотирьох російських вояк.

Також у Луганській області українські військові взяли в полон групу з десяти російських солдатів поблизу Кремінної.

Як писала Рубрика, за рік завдяки проєкту "Хочу жить" у полон здалися 216 російських військових, та ще понад тисяча осіб уже чекає на переведення через лінію фронту.

Підкреслимо, що сайт проєкту "Хочу жить" блокують на території росії.

Нагадаємо, після успішної спецоперації "Синиця", під час якої російський гвинтокрил Мі-8 перегнали на підконтрольну Україну, кількість окупантів, що хочуть здатися в полон ЗСУ, збільшилась на 70%.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: