fbpx
Сьогодні
17:27 26 Гру 2023

Нам важливий кожен клаптик землі, будемо обороняти рівно стільки, скільки буде сил, – Залужний про захист Авдіївки

English version here

Українська армія оборонятиме Авдіївку стільки, скільки буде сил, але якщо їх буде недостатньо, то важливо зберегти людей.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Не потрібно нам зациклюватися і робити якесь "шоу або скорботу" біля конкретного населеного пункту. Ведення дій підпорядковуються своїм законам, які не залежать, чи сподобається це депутатам або журналістам", – сказав він.

За словами Залужного, у противника є можливість концентрувати свої сили на певному напрямку. Головком додав, що вони можуть за два-три місяці зробити те, що сталося з Бахмутом.

"Нам дорогий кожен клаптик землі, будемо обороняти рівно стільки, скільки буде сил. Якщо сил недостатньо – зберігаємо людей, а потім відвоюємо", – заявив Залужний.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Після так званого "затишшя", від учора в Авдіївці фіксується нове загострення. російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

На думку військових аналітиків з ISW перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки. Проте російські війська перегрупувалися та знову розпочали наступ.

19 жовтня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з командуванням українських Сил оборони, які ведуть бої з російськими військами на Авдіївському напрямку: обговорили послідовність наступних дій.

Напередодні Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки. 

Унаслідок обстрілів та ударів російсько-окупаційних військ в Авдіївці Донецької області багато житлових будинків повністю зруйновано, у дворах величезні вирви через ворожі бомбардування, а саме місто поступово перетворюється на руїни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: