fbpx
Сьогодні
09:39 21 Жов 2023

ISW: ЗСУ закріпилися у селі на лівому березі Херсонщини, а поблизу Авдіївки ворог пішов в наступ

English version here

Фото:facebook.com/GeneralStaff

Напередодні на лівому березі Херсонської області українські Збройні сили продовжили масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції та закріпилися у селі Кринки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили американські аналітики, геолокаційні кадри, які були опубліковані 19 жовтня, показують, що українські сили просунулися до північно-східних Кринок (27 км на схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро).

Російські військові блогери стверджували, що українські війська закріплюються біля Кринок. А також продовжують утримувати свою присутність біля Антонівського шосе та залізничних мостів.

Відомий російський військовий блогер стверджував, що українські війська тимчасово просунулися далі в Кринки аж до дороги Козачі Лагері-Кринки-Корсунка. Згодом російські авіаудари відкинули українські війська на північну околицю населеного пункту.

Ще один військовий блогер рф стверджував, що тривають бої біля Піщанівки (14 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра), а на південній околиці населеного пункту діє українська диверсійно-розвідувальна група.

Військовий блогер припустив, що станом на полудень 18 жовтня російські сили утримували лише позиції на південній околиці Піщанівки.

Своєю чергою український Генштаб 19 жовтня зазначив, що російська авіація завдала удару по Піщанівці. А це значить, що українські сили все ще діють в населеному пункті.

Проте ISW не спостерігав жодного іншого візуального підтвердження того, що українські сили утримують якісь інші позиції в населених пунктах на східному березі Херсонщини, окрім Кринок.

Окрім того, 20 жовтня російські війська відновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед. 

На думку військових аналітиків перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки.

А тому той факт, що російські війська перегрупувалися та знову розпочали наступ, свідчить про те, що:

  • або російські сили вважають, що вони реально можуть взяти Авдіївку,
  • або про те, що російське військове командування погано розставляє пріоритети наступальних операцій і не зважає на значні втрати техніки та особового складу.

Геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, показують, що російські війська незначно просунулися на захід від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки).

Авдіївка, ситуація на фронті

Фото: ISW

Окрім того, російські військові блогери та український військовий оглядач стверджували, що російські війська:

  • захопили український опорний пункт біля терикону на північний схід від Авдіївки,
  • просунулися до залізничної станції на північ від Авдіївки,
  • просунулися біля ресторану "Царська охота" на південь від Авдіївки.

Інший відомий російський військовий блогер стверджував, що російські війська безуспішно атакували біля:

  • Сіверного (6 км на захід від Авдіївки), на південь від Авдіївки,
  • поблизу Степового (8 км на північний захід від Авдіївки),
  • поблизу Новокалинового (11 км на північний захід від Авдіївки).

Своєю чергою український Генштаб повідомив що українські сили відбили російські атаки поблизу Авдіївки, Новокалинового, Степового, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки) та Сіверного.

У Генштабі України 20 жовтня повідомили, що за минулу добу під Авдіївкою українські війська пошкодили та знищили майже 50 російських танків і понад 100 одиниць бронетехніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: