fbpx
Сьогодні
21:21 19 Жов 2023

Залужний зустрівся з командирами, які ведуть бойові дії на Авдіївському напрямку: про що говорили

Фото: Скріншот з відео

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з командуванням українських Сил оборони, які ведуть бої з російськими військами на Авдіївському напрямку: обговорили послідовність наступних дій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Залужного.

Як зазначив керманич ЗСУ, на війні немає простих ділянок фронту.

"Є тільки ті, де складніше. Зараз – це Авдіївка. Тут противник не полишає спроб прорвати нашу оборону та оточити місто", наголосив він.

Залужний повідомив, що на Авдіївському напрямку армія рф:

  • активно застосовує штурмові підрозділи,
  • кидає велику кількість бронетехніки,
  • використовує авіацію та артилерію.

"Попри все, наші воїни продовжують героїчно відбивати атаки, знищуючи живу силу та техніку противника.

Із командувачами і командирами бригад, які виконують завдання на Авдіївському напрямку, визначили послідовність наших кроків з урахуванням постійної зміни оперативної обстановки та обговорили першочергові потреби підрозділів", підкреслив Головнокомандувач.

Як додав Залужний, також пропрацювали Купʼянський напрямок, де окупанти продовжують наступальні дії.

"Наші хлопці та дівчата міцно тримають оборону у надскладних умовах. Дякую кожній бригаді, усім захисникам, хто в бою за Україну", резюмував він.

Нагадаємо, що за даними Генштабу, цієї доби на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів: Авдіївка, Новокалинове, Степове, Сєверне Донецької області, де Силами оборони відбито понад 10 атак ворога.

Окрім того, після так званого "затишшя", від учора в Авдіївці фіксується нове загострення. російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

Также, на Таврійському напрямку воїни Сили оборони України збили російський штурмовий Су-25. Це вже п'ятий літак, який було збито на Донеччині за останні 10 діб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: