fbpx
Сьогодні
19:50 19 Гру 2023

Зеленський заявив, що хоче зменшити уряд, через відсутність коштів

Президент України Володимир Зеленський висловився про бажання скоротити склад уряду країни та відзначив дефіцит коштів для фінансування його утримання.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на прес-конференцію президента Володимира Зеленського 19 грудня в Києві.

"Я хочу цей уряд скоротити, я не маю коштів на його утримання", – сказав глава держави.

Також Зеленський сказав, що не може розпустити Верховну Раду під час війни попри те, що серед чинних депутатів викривають корупцію. Утім, пообіцяв справедливі вироки.

Підсумкова пресконференція Зеленського

Щодо своєї команди Президент зазначив:

«У мене вона невелика, 5–6 менеджерів. [Якщо скоротити], то ми станемо з вами слабкішими — буде менше ППО, менше допомоги, не можу дозволити цього собі».

Водночас він наголосив, що народні депутати повинні займатися виключно своєю роботою та бути моральними авторитетами. Хоча визнав, що цього не відбувається.

«Що я можу зробити як президент? Не можу їх розпустити, бо вибори під час війни не можна проводити. Можуть тільки зробити згідно із законодавством […] Якщо ми готові на такі шляхи зміни ВР, треба змінювати українське законодавство і проводити вибори — все, що можна зробити з депутатами», — сказав Зеленський.

Зеленський пресконференція

Він додав, що «депутат, який гуляє», нічим не відрізняється від «бізнесмена, який включає на свій день народження салюти, коли військові воюють». Зеленський заявив, що «краще разом боротися з корупцією, а не ділити людей».

«Я зробив все, що саме ці депутати, якими б вони не були, проголосували антикорупційні закони, щоб потім борці проти корупції приходили до цих депутатів. Це відбувається і це буде. Мені важливо, щоб максимально боротися з корупційними ризиками. Але люди, розумієте, такі, які вони є […] А закони, антикорупційні органи, СБУ — обов'язково виконають свою роботу і будуть справедливі вироки», — сказав Зеленський.

Підсумкова пресконференція Зеленського

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, 19 грудня, дав велику пресконференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Зеленський зробив низку заяв: 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: