fbpx
Сьогодні
18:59 19 Гру 2023

Зеленський: росія упродовж року так і не досягла жодної зі своїх цілей в Україні

Упродовж року Росія не досягла жодної зі своїх цілей в Україні.

Про це під час підсумкової пресконференції сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Рубрика.

"Що стосується поля бою – жодного результату Росія не досягла за цей рік. Я не характеризую рік минулий, 2022-й, я говорю про 2023 рік. Жодної з цілей. Це, до речі, доводить і той факт, що меседжі кремля не змінилися, у них незмінні цілі СВО і вони зрозумілі – окупація нашої держави, а потім ціль, яку вони самі в риториці змінювали – це вихід на адміністративні кордони Донбасу. Вони не досягли цієї цілі. Тому про поразки (України – ред.) немає що говорити. Жодної перемоги Росія не досягла. Які там три дні… Два роки. Бійці наші молодці, люди наші молодці. Я ще раз їм за це вдячний", – сказав Зеленський.

Підсумкова пресконференція Зеленського

Президент відкидає можливість переходу держави до програшу у війні з Росією, зокрема на тлі зниження обсягів допомоги від партнерів та союзників.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, чи може Україна поступово прийти до програшу у війні, Зеленський дав негативну відповідь.

Підсумкова пресконференція Зеленського

"Ні… Ми були у найскладнішій ситуації, ми були майже повністю окуповані – принаймні центральні регіони, логістика нашої держави, дороги, залізниця, доставка продуктів харчування, ми були в повній блокаді, ми вийшли", – сказав він.

За словами президента, зараз Україна має "іншу ситуацію".

Зеленський

Зеленський заявив, що ніхто не може сказати точно, коли закінчиться війна росії проти України.
«Я думаю, що ніхто не знає відповіді. Навіть ті поважні люди — командири, наші західні партнери — коли кажуть, що війна на багато років — вони не знають. Це діалог, це думки. Думки дуже часто відрізняються від реальності», — сказав він.
Зеленський додав, що коли президент росії володимир путін казав про захоплення України «за три дні» — це також були думки.Підсумкова пресконференція ЗеленськогоПрезидент зазначив, що війна, перемога, поразка чи стагнація залежать від багатьох рішень, ризиків і напрямків.

«Але у більшості — від нас із вами. Якщо ми не втратимо нашу стійкість, ми завершимо війну раніше. Якщо втратимо наш дух, можна буде жити зі скепсисом, але можна і країну про***ти зі скепсисом. А я, вибачте, до цього не готовий. Я знаю, що таких, як я, мільйони», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, 19 грудня, дав велику пресконференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Зеленський зробив низку заяв: 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: