fbpx
Сьогодні
18:34 19 Гру 2023

Цієї зими кілька нових систем ППО Patriot захищатимуть Україну: Зеленський почав підсумкову пресконференцію

English version here

Фото: Рубрика

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 19 грудня 2023 року, дає велику прес-конференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Про це повідомляє Рубрика.

На захід акредитовано «не менше ста» представників медіа, заявив прессекретар українського лідера Нікіфоров. Очікується, що спілкування з журналістами триватиме близько 2 годин. Репортери "Рубрики" також акредитовані на пресконференції.

Зеленський заявив, що незалежна Україна проходить великий історичний шлях, майже два роки відбиваючи вторгнення російських окупантів.

Підсумкова пресконференція Зеленського

"Їхня навала зупинена українським народом та українськими воїнами. Я хотів би їм подякувати", – зазначив президент.

Президент привітав українців з історичною перемогою – відкриття переговорів щодо вступу України до Європейського союзу. А також привітав спецслужби з перемогою на Чорному морі, відзначив сили протиповітряної оборони, попередив про складні виклики цієї зими.

"Ми щомісяця стаємо потужнішими. У мене було серйозне відрядження… кілька, не говоритиму кількість, кілька нових систем Patriot в Україні захищатимуть нашу країну взимку. Обіцяв не говорити кількість, поки не захищатимуть. Але хочу подякувати партнерам. І Patriot, та NASAMS, потужний новий пакет, і це важливо", – заявив Зеленський.

Підсумкова пресконференція Зеленського

Питання мобілізації – дуже чутливе. Військові звернулися щодо захисту держави і потенційних контрнаступальних дій та запропонували мобілізувати додаткові 450-500 тисяч людей.

"Це дуже серйозна цифра, я сказав, що мені треба більше аргументів. Тому що це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів. Що стосується людей, мені потрібна конкретика, що буде з мільйонною армією, що буде з хлопцями, хто кожного дня там… Якщо є питання ротаційні, питання відпусток, то має буте комплексний план", – зазначив Зеленський.

Відповіді мають буди оформлені в законопроекті. Президент каже, що поки не побачив там питання демобілізації, але головне, щоб цей процес був.

"Якщо +450 тисяч, то хто заслуговує право на відпочинок? Це дуже важливий момент, на мою особисту думку. Комплексний план вони повинні підготувати і далі будуть спілкуватися у Верховній раді України", – додав він.

Що стосується фінансів, то така мобілізація додатково коштуватиме Україні 500 млрд гривень.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, 19 грудня, дав велику пресконференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Зеленський зробив низку заяв: 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: