fbpx
Сьогодні
21:38 30 Лис 2023

Міноборони: у 2024 році Україна планує збільшити виробництво ракет та техніки у кілька разів

Фото: Фейсбук/ Державний концерн "Укроборонпром"

У наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства оборони України.

Як зазначив заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону, оборонне відомство спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості МОУ хоче у 2024 році збільшити виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки у кілька разів.

Окрім того, посадовець звернув увагу на те, що у затвердженому бюджеті наступного року передбачено виділення близько 175 мільярдів гривень на закупівлю ракет та боєприпасів.

У міністерстві розповіли, що мова йде про засоби протиповітряної оборони широкої лінійки: від звичайних переносних зенітно-ракетних комплексів до систем з дальністю понад 100 кілометрів, на кшталт ЗРК "Корал".

Це дозволить Силам оборони України "гідно протистояти російській агресії", наголосив представник Міноборони.

У відомстві констатують, що пріоритетами на 2024 рік стане:

  • посилення протиповітряного щита України,
  • розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо, що у наступному 2024 році Франція продовжуватиме надавати військову допомогу Україні та збільшить її.

Що відомо про спільне виробництво зброї Україною та іншими державами

Нагадаємо, 28 вересня, під час зустрічі український президент та французький міністр детально обговорили подальші кроки з посилення обороноздатності України за підтримки Франції, зокрема можливості започаткування спільного виробництва певних видів озброєння.

Окрім того, німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

При чому, погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії Rheinmetall щодо цього будівництва.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж, Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: