fbpx
Сьогодні
08:25 18 Гру 2023

ППО вночі знищила п'ять з п'яти ворожих "Шахедів"

Сьогодні вночі, 18 грудня російські війська атакували Україну ударними безпілотниками "Шахед". Сили ППО знищили всі ворожі цілі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ в Telegram.

Військові РФ випустили по Україна 5 БпЛА типу Shahed із району Приморсько-Ахтарськ, що в Росії.

Усі дрони було збито мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України.

Зазначається, що ворожі цілі ліквідували в межах чотирьох областей:

  • Миколаївської,
  • Дніпропетровської,
  • Вінницької.
  • Хмельницької.

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

Як повідомлялось, напередодні через загрозу удару ворожих ударних дронів в кількох областях України оголосили повітряну тривог.

Про це Повітряні Сили ЗСУ повідомили у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ударні ворожіБпЛАзмінили напрямок руху: 1 група рухається у напрямку Білої Церкви; 2 група продовжує рух у Вінницькій області з курсом на захід!", – повідомили Повітряні Сили ЗСУ уТелеграмі.

Згодом повідомили, що ворожі дрони атакують Хмельницьку область, працює ППО.

А через деякий час, що Сили Протиповітряної оборони збили ворожий безпілотник над Хмельниччиною в районі Старокостянтинова. 

"Все, збили", – повідомили місцеві ТГ-канали.

Атака по Україні вночі 17 грудня

У низці областей України вчора вночі, 17 грудня оголошували повітряну тривогу. Військові попереджали про проліт безпілотників та ракетну загрозу.

Спочатку повітряники повідомили про першу групу "шахедів", яка з'явилась після 21:00. Ударні БПЛА зафіксували на Миколаївщині та Харківщині.

Станом на 22:50 стало відомо, що частина БПЛА перебувала над Кіровоградщиною та рухалася у західному напрямку. Інші "шахеди" летіли з Дніпропетровської області у напрямку Полтавщини.

Про загрозу також оголосили на Одещині. Повітряну тривогу додатково оголошували у Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Хмельницькій і Житомирській областях. Потім "Шахеди" досягли Старокостянтинова.

Під час бойової роботи протиповітряної оборони у ніч на 17 грудня один з обстріляних безпілотників впав на приватний житловий будинок в Одеському районі та вибухнув: загинула одна людина.

Зауважимо, що у ніч на 17 грудня окупанти запустили по Україні 20 ударних безпілотників, керовану авіаційну ракету Х-59 та ракету "Іскандер": українська протиповітряна оборона збила всі дрони та Х-59.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: