fbpx
Сьогодні
19:22 17 Гру 2023

На Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу поранено 6 поліцейських

English version here

Території Херсонської області знову атакували військові російської федерації. Сьогодні в результаті ворожого обстрілу загинула людина, ще 6 правоохоронців отримали поранення.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

За даними прокурори, під час ранкового ворожого обстрілу села Дар'ївка, поранень дістали шестеро поліцейських.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

"Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ", – наголосили в прокуратурі.

Також сьогодні близько 10 години російська армія обстрілювала середмістя Херсона. Внаслідок ворожої атаки в місті загинув літній чоловік, який в той момент йшов вулицею.

"Внаслідок чергового обстрілу центральної частини Херсона з боку російських окупаційних військ загинув чоловік", – йдеться у повідомленні.

Тіло загиблого виявили зранку у неділю, 17 грудня. Особу жертви вже встановили. Загиблому нещодавно виповнився 81 рік.

Загалом впродовж минулої доби російські війська понад 96 разів обстріляли Херсонщину, по місту Херсон вдарили 40 разів.

Нещодавні атаки на Херсонщину

Нагадаємо, що минулої ночі, 16 грудня, російські окупанти обстріляли Херсон та область. Росіяни застосували артилерію, а також дрони іранської розробки.

У Херсоні було влучання поблизу інфраструктурного об'єкта, пошкоджені приміщення. Поранення отримали двоє чоловіків.

У Степанівці під Херсоном впали уламки збитого "шахеду", пошкоджена лікарня. Момент удару по медзакладу потрапив на відео.

Також цієї ночі у Херсоні та області збивали ворожі дрони-камікадзе. У місті зафіксували падіння уламків "шахеда".

Нічна атака України

Спочатку повітряники повідомили про першу групу "шахедів", яка з'явилась після 21:00. Ударні БПЛА зафіксували на Миколаївщині та Харківщині.

Станом на 22:50 стало відомо, що частина БПЛА перебувала над Кіровоградщиною та рухалася у західному напрямку. Інші "шахеди" летіли з Дніпропетровської області у напрямку Полтавщини.

Про загрозу також оголосили на Одещині. Повітряну тривогу додатково оголошували у Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Хмельницькій і Житомирській областях. Потім "Шахеди" досягли Старокостянтинова.

Під час бойової роботи протиповітряної оборони у ніч на 17 грудня один з обстріляних безпілотників впав на приватний житловий будинок в Одеському районі та вибухнув: загинула одна людина.

Зауважимо, що у ніч на 17 грудня окупанти запустили по Україні 20 ударних безпілотників, керовану авіаційну ракету Х-59 та ракету "Іскандер": українська протиповітряна оборона збила всі дрони та Х-59.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: