fbpx
Сьогодні
16:15 17 Гру 2023

У столиці планують запровадити "Карту освітніх потреб" для цифровізації закладів освіти: навіщо це рішення

Фото: "Всеосвіта"

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій впроваджує у Києві систему "Карта освітніх потреб" для цифровізації закладів освіти, що дозволить моніторити потреби кожного закладу для планування і вдосконалення освітньої інфраструктури.

Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич, пише Рубрика.

У чому проблема?

В Україні система освіти й науки має зазнати докорінних цифрових змін і відповідати світовим тенденціям цифрового розвитку для успішної реалізації кожною людиною свого потенціалу.

Адже на сьогодні дедалі більше професій потребують набуття високого рівня цифрових компетентностей і володіння новітніми технологіями.

Як зазначають у проєкті Концепції цифрової трансформації освіти й науки, потрібно подолання низку проблем, зокрема:

  • відсутність актуальної, достовірної інформації про здобувачів освіти, педагогічних та науково-педагогічних працівників, а також науковців для прийняття управлінських рішень та моніторингу ефективності політик;
  • забюрократизованість процесів внутрішнього документообігу закладів та установ освіти й науки;
  • застарілий зміст освіти з навчальних предметів інформативної галузі;
  • недостатня кількість комп'ютерного обладнання та відсутність широкосмугового доступу до Інтернету в закладах та установах системи освіти й науки.

Яке рішення?

У Києві Департамент планують впровадити інформаційно-комунікаційну систему "Карта освітніх потреб" для цифровізації закладів освіти.

Мета створення такоє системи – досягти стратегічні цілі проєкту, зокрема:

  • "Послуги та процеси у сфері освіти і науки є прозорими, зручними та ефективними";
  • "Дані у сфері освіти і науки є доступними та достовірними".

Як це працює?

Як повідомили у КМДА, відповідне рішення підтримали депутати Київради.

"Завдяки цьому рішенню кияни отримають прозору систему з актуальною інформацією про заклади освіти. Для міста це інструмент планування і вдосконалення освітньої інфраструктури", наголосив Оленич.

"Карта освітніх потреб" охоплює автоматизовані цифрові процеси збору, обробки, зберігання, систематизації та оновлення інформації про матеріально-технічну базу освітніх закладів.

"Для забезпечення достовірності та надійності даних, система матиме високі стандарти захисту інформації", – повідомляє у пресслужбі.

Також система надаватиме відповідним департаментам та відділам доступ до точної та оновлюваної інформації, сприяючи ефективній взаємодії між освітніми закладами та органами міської влади.

Варто зазначити, що Міністерство цифрової трансформації масштабувало проєкт Дія.Цифрова освіта у платформу Дія.Освіта, щоб люди могли не лише здобувати корисні цифрові навички, а й посилити свої вміння в десятках інших професій.

Нагадаємо, що в Україні впроваджуватимуть більше інновацій та цифровізацію в освіті.

Окрім того, освітній серіал "Базові цифрові навички для людей елегантного віку" з'явився на платформі "Дія.Освіта".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: