fbpx
Сьогодні
22:42 05 Гру 2023

50 онлайн-курсів від провідних університетів світу будуть доступні українською: для чого це рішення

Фото: МОН

У партнерстві з Міністерством освіти і науки України та за підтримки Посольства США в Україні Prometheus запускає Всесвітній онлайн-університет.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МОН.

У чому проблема?

За останні 8 років Prometheus запустив більше 350 курсів. Під час повномасштабного вторгнення активність українців на платформі перевищила довоєнний рівен: сайт відвідали понад 4 мільйони українців, понад 600 тисяч нових слухачів долучилися до навчання на платформі. Платформа видала 850 000 сертифікатів про успішне завершення навчання.

«Відкрити безкоштовний доступ до найкращої світової освіти українською завжди було мрією команди Prometheus. Я радий, що за підтримки Посольства США в Україні, провідних західних університетів та Міністерства освіти і науки ми запускаємо цей безпрецедентний проєкт світового масштабу», — коментує співзасновник Prometheus Іван Примаченко.

Яке рішення?

Проєкт покликаний створити унікальну освітню систему та забезпечити рівний доступ до знань для всіх українців. У його межах протягом трьох років Prometheus вперше перекладе українською мовою 50 найкращих онлайн-курсів — вони будуть розміщені безплатно на платформі.

У перекладі будуть доступні програми від Гарвардського та Каліфорнійського університетів, Массачусетського технологічного інституту, університетів Джона Гопкінса, Мічигану, Іллінойсу та Дюка.

Як це працює?

Курси, на які вже можна зареєструватися:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: