fbpx
Сьогодні
15:49 12 Гру 2023

Чудова можливість: проєкт щодо догляду за дошкільнятами через пілотування мінісадочків закликав приєднатися до ініціативи

Чудова можливість: приєднайтеся до проєкту "Розширення послуг із догляду за дітьми й дошкільної освіти через пілотування мінісадочків"

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Українські жінки, зокрема ті, які мають маленьких дітей, стикаються з великою проблемою недостатньої доступності послуг з догляду за дітьми віком 0-3 роки.

Про це свідчить звіт МОП про аналіз ринкових систем (MSA) "Будуючи шляхи вiдновлення економiки. Експрес-аналiз ринкiв будiвництва, дошкiльної освiти i догляду за дiтьми та електронної комерцiї в Українi" який виявив, що у секторі догляду за дітьми лише 18% дітей вікової групи 0-3 роки були охоплені системою освіти/догляду за дітьми у 2021 році.

Також було встановлено, що державний/місцеві бюджети є дефіцитними. А багато видів видатків обмежені через воєні дії, що робить розширення послуг у цьому секторі за рахунок державного бюджету чи субсидій малоймовірним у найближчому майбутньому.

Водночас, забезпечивши безперервний догляд за дітьми від народження до навчання в школі, можна повернути інвестиції в розмірі 6,5 долара США на кожен вкладений долар – такий орієнтовний прогноз для України показав Глобальний симулятор інвестування у сферу догляду. Цих показників можна досягти, якщо прагнути до Барселонських цілей ЄС.

Яке рішення?

Ініціатива "Розширення послуг із догляду за дітьми й дошкільної освіти через пілотування мінісадочків" сприяє вирішенню цієї проблеми через навчальну програму, спрямовану на жінок з підприємницькими прагненнями.

До участі запрошують жінок, які зацікавлені у підприємництві, як з попереднім досвідом, так й тих, хто тільки прагне почати займатися бізнесом. Учасники мають бути громадянами України та проживати в Київській чи Житомирській областях.

Програма дозволить їм створювати та управляти мінідитячими садками, надаючи доступні та якісні послуги для дітей віком 0-3 роки. Це не лише сприяє жіночій підприємницькій діяльності, але і вирішує соціальні та економічні проблеми, пов'язані з недостатньою доступністю послуг догляду за дітьми.

Як це працює?

Учасниці проєкту отримають інтенсивний 5-денний курс, що охоплює основи підприємництва в секторі догляду за дітьми, здобудуть уявлення про управління бізнесом, ліцензування, фінансове планування та навички операційного менеджменту.

По завершенні курсу на основі конкурсу чотири найкращі бізнес-плани матимуть шанс на грантове фінансування (до 25 000 доларів США) для запуску своїх мінідитсадків. Це рішення покликане сприяти економічному розвитку регіонів через створення нових підприємств і робочих місць.

Завдяки моніторингу та обміну кращими практиками, проєкт має на меті не лише полегшити стартовий етап, але і забезпечити тривалу підтримку для успішної роботи мінісадочків та розвитку підприємництва жінок у цьому секторі.

Щоб стати учасницею цього проєкту, необхідно заповнити форму заявки на участь: https://forms.gle/3GS6eaCnWFePnvL46 

Прийом заявок триває до 25 грудня.

Навчання і конкурс грантів проводяться в межах проєкту "Розширення послуг із догляду за дітьми й дошкільної освіти через пілотування мінісадочків" за ініціативи Міжнародної організації праці. Мета – надати жінкам знання, навички та ресурси для відкриття успішних і доступних за ціною мінідитсадків для дітей 0–3 роки й, тим самим, дати змогу жінкам із дітьми в Україні вийти на ринок праці.

Нагадаємо, що у столиці Фінляндії Гельсінкі в дитячому садку дошкільнята цілий день проводять у лісі. Там мають на меті дослідити, як навчання на свіжому повітрі приносить користь здоровʼю школярів і вчить їх цінувати природу.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: