fbpx
Сьогодні
21:45 25 Тра 2023

В Україні запрацювала платформа Дія.Освіта: навіщо це рішення

Міністерство цифрової трансформації масштабувало проєкт Дія.Цифрова освіта у платформу Дія.Освіта, щоб люди могли не лише здобувати корисні цифрові навички, а й посилити свої вміння в десятках інших професій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Олени Зеленської.

У чому проблема?

Через російську агресію мільйони людей в Україні стали безробітними. Хтось втратив роботу, бо його підприємство знищили ворожі снаряди. Чиясь сфера, на кшталт туризму чи розваги, стала неактуальною. А хтось вимушено переїхав та починає життя спочатку.

Яке рішення?

Міністерство цифрової трансформації масштабувало проєкт Дія.Цифрова освіта у платформу Дія.Освіта. Щоб люди могли не лише здобувати корисні цифрові навички, а й посилити свої вміння в десятках інших професій, а то і повністю перекваліфікуватися.

Як це працює?

Важливо, що тут можна створити свою персональну траекторію навчання. 

Для цього на платформі є профорієнтаційний тест, після якого людина отримує рекомендації стосовно професії та підбір актуальних освітніх серіалів.

Далі можна пройти симулятор, що імітує реальну робочу ситуацію, отримати сертифікат про проходження і навіть податися на вакансію у своєму регіоні.

Окрім того, на цей час на платформі є сім освітніх серіалів на тему безбар'єрності — як-от наприклад цифрові можливості для людей з інвалідністю чи безбар'єрність на публічній службі. У розділі "Гайди" є важливі матеріали на соціальну тематику, приміром: як говорити з дітьми про війну, правила безпеки для порятунку життя чи онлайн-безпека для батьків.

Як підкреслила Зеленська: "Платформа буде корисна абсолютно усім — не лише людям в пошуку роботи. Знаходьте своє за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/"

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: