fbpx
Сьогодні
09:54 05 Гру 2023

Словацькі протестувальники розблокували рух вантажівок на кордоні з Україною

Фото: ДПСУ

Словаки розблокували рух для вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", суміжний українському пункту пропуску "Ужгород", вантажівки через КПП рухаються у звичайному режимі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Держприкордонслужбу України та повідомлення заступника міністра інфраструктури України Сергія Деркача у Facebook.

Як зазначили у ДПСУ, дії учасників акції, які блокували рух вантажівок, завершилися о 22:00 4 грудня. Станом на ранок 5 грудня оформлення транспортних засобів здійснюється встановленим порядком.

Своєю чергою Деркач повідомив, що українська сторона продовжує працювати зі словацькими колегами, щоб запобігти подальшим протестам.

"Продовжуємо працювати зі словацькими колегами, щоб запобігти подальшим протестам", написав він.

Посадовець також додав, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України проводить "багато непублічної роботи та комунікації з партнерами", щоб зберегти транспортний безвіз.

У ДПСУ зауважили, що через ускладнений рух на польському кордоні, на кордоні зі Словаччиною збільшилася кількість вантажівок, які обирають цей напрямок для перетину кордону з Україною.

На цей час в черзі на території Словаччини в бік України перебуває 625 вантажних транспортних засобів.

Що відомо про блокування словацько-українського кордону

Нагадаємо, що словацькі автоперевізники погрожували повністю перекрити кордон з Україною, якщо Єврокомісія (ЄК) не вирішить ситуацію. Вони вимагають, щоб Брюссель запровадив дозволи на перевезення українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати.

Так, 16 листопада на одну годину активісти Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заблокували пункт перетину кордону з Україною "Вишнє Нємецьке", приєднавшись таким чином до польських мітингарів у знак солідарності.

А вже 1 грудня словацькі перевізники по обіді почали анонсовану блокаду руху вантажівок на КПП біля Ужгорода.

Як відомо польські перевізники страйкують з 6 листопада. На ранок 3 грудня у Польщі на кордоні з Україною утворилися черги, що налічують вже понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів.

Однак, 1 грудня за домовленістю Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі погодили відкриття пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: