fbpx
Сьогодні
21:38 23 Лис 2023

Словаччина та Чехія спільно зібрали понад 400 тисяч євро на гвинтокрил Black Hawk для України

English version here

Фото: Х / Dárek pro Putina

Громадяни Чехії та Словаччини зібрали для української військової розвідки понад 400 тисяч євро на гелікоптер Dárek pro Putina.

Про це пише Рубрика, посилаючись на мережу X чеської ініціативи "Подарунок для Путіна" (Dárek pro Putina).

Як повідомляють, чеський збір на Black Hawk стартував 16 листопада. Мета організаторів – зібрати 105 мільйонів крон, у які оцінюється вартість самого гелікоптера та його обслуговування.

"Впродовж останнього тижня чехи та словаки збирали кошти на гелікоптер Black Hawk для української військової розвідки. За цей тиждень було зібрано понад 400 тисяч євро", – йдеться у повідомленні.

Зауважують, що чеський збір на Black Hawk стартував 16 листопада. Мета організаторів – зібрати 105 мільйонів крон, у які оцінюється вартість самого гелікоптера та його обслуговування.

17 листопада представники ініціативи "Подарунок для Путіна" показали Black Hawk, який передадуть Україні.

"Він у хорошому стані, і якщо ми його передамо, то його буде використовувати для своїх операцій українська військова розвідка, яка хоче задіяти його для проведення спецоперацій і тренувань пілотів", – розповіли організатори на пресконференції.

Нагадаємо, що гвинтокрил Black Hawk ("Чорний яструб") українські спецпризначенці вже опанували та використовують у боях.

Довідка

UH-60 Black Hawk – американський тактичний багатоцільовий вертоліт, розроблений компанією Sikorsky. Він призначений для перевезення особового складу та різноманітних військових вантажів, а також евакуації поранених.

Відомо, що в Україні Black Hawk використовує Головне управління розвідки Міноборони, хоча офіційно жодна держава не підтверджувала наміри передати гелікоптер чи його передання українській стороні.

Ми вже писали про ініціативу "Подарунок для Путіна". Вона відома тим, що збирала кошти на модернізований T-72 для України вартістю 30 млн крон, який назвали "Томашем" на честь першого президента Чехословаччини.

Як писала Рубрика, чеська ініціатива "Подарунок для Путіна" (Dárek pro Putina) анонсувала про фінальний етап збирання 15 мобільних комплексів протиповітряної оборони Victor для України.

Окрім того чеським активістам вдалося зібрати кошти на РСЗВ для України.

18 листопада ГО "Подарунок Путіну" запустила новий збір для України, присвячений 34-й річниці Оксамитової революції. Кошти підуть на закупівлю гелікоптера Sikorsky UH-60 Black Hawk.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: