fbpx
Сьогодні
18:35 30 Лис 2023

Посилення армії та ППО: Президент провів телефонну розмову з Сунаком та Шольцом

English version here

Фото: president.gov.ua

30 листопада президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом: головною темою бесіди були пріоритетні напрями оборонної співпраці.

Про це повідомляє пресслужба Президента, інформує Рубрика.

Як зазначають у ОПУ, український лідер подякував Сполученому Королівству за незмінну оборонну та політичну підтримку, що надається Україні в умовах повномасштабної російської агресії.

З огляду на результати здійснених візитів на лінію фронту на півдні та сході України Глава держави поінформував Сунака про пріоритетні потреби для посилення оборонних спроможностей українських воїнів і зміцнення повітряного щита.

Також сторони обговорили подальшу макрофінансову підтримку України та скоординували кроки напередодні важливих міжнародних заходів.

Окрім того, окремо співрозмовники торкнулися питань євроатлантичної інтеграції України.

Зеленський та Сунак відзначили важливість проведеної у жовтні зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті та обговорили подальші кроки з імплементації Української формули миру.

Окрім того, Глава держави поговорив з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

У телефонній розмові Зеленський подякував Шольцу за потужний "зимовий" оборонний пакет від Німеччини, який містить чотири системи IRIS-T. Сторони обговорили подальшу оборонну співпрацю.

Президент також висловив подяку за багаторічну програму фінансової допомоги від Німеччини.

"Разом із серйозним посиленням Німеччиною нашої ППО – це найкращі сигнали неослабної підтримки з боку вашої держави. Дуже ціную, що всі наші домовленості виконуються", – зазначив він.

Зеленський і Шольц обговорили поточну ситуацію на полі бою. Президент повідомив про ранкове відвідання Куп'янська Харківської області, а також Херсона, Миколаєва та Одеси напередодні.

Окремо глава держави поінформував співрозмовника про:

Зеленський подякував за участь Німеччини в імплементації Української формули миру, зокрема за делегування представника ФРН на зустріч радників на Мальті та готовність приєднатися до наступних консультацій.

Співрозмовники скоординували позиції перед майбутніми двосторонніми та багатосторонніми заходами на різних рівнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: