fbpx
Сьогодні
15:47 25 Лис 2023

Президент: Україна буде супроводжувати кораблі у Чорному морі, які йтимуть "зерновим коридором"

English version here

Фото: Офіс Президента

Для забезпечення безпеки суден, що проходитимуть через "зерновий коридор" у Чорному морі, Україна домовилася з партнерами про надання нашій країні військових кораблів.

Про це сказав президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання УП на конференції Grain from Ukraine у Києві.

Як зауважив Гава держави, Україна вважає створення "зернового коридору" без росії одним з найбільших досягнень за рік. До того ж країна працює над тим, щоб забезпечити безпеку кораблів, які йдуть цим коридором.

"Ми домовилися з партнерами й будемо супроводжувати кораблі у морі, щоб гарантувати їхню безпеку.

У нас вже є конкретні домовленості про отримання кораблів. Це питання близького майбутнього", наголосив Зеленський.

Як підкреслив Президент, також Одеський регіон буде захищений додатковими системами ППО, про які вже домовилися з партнерами.

"Дуже конкретні комплекси, дуже конкретний запит вже направлений партнерами, і можу сказати, що він уже погоджений.

Скоро цей регіон буде захищений дуже потужним ППО. Нам важливі не лише кораблі, а й люди, які там живуть", резюмував український Глава.

Що відомо про безпечне судноплавство в Чорному морі

Після того, як у липні росія заявила, що виходить із "зернової угоди" окупанти почали обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на півдні України. Майже не щодня агресори запускають БпЛА та ракети у напрямку південних портів країни.

Попри це, ще у серпні Україна оголосила про відкриття у Чорному морі тимчасових коридорів для торговельних суден. При цьому ВМС України наголосили, що зберігається загроза з боку рф.

Тоді ж в Уряді країни заявили, що планують почати страхувати за рахунок власного бюджету судна, які йтимуть "зерновим коридором".

А вже 15 листопада Уряд створив новий механізм страхування суден від воєнних ризиків, який дозволить значно знизити чинні страхові внески для перевізників, які експортують та імпортують з чи до нашої країни морем.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: