fbpx
Сьогодні
08:38 29 Лис 2023

Другий рік поспіль: Зеленський за версією Politico ввійшов до переліку найвпливовіших людей Європи

English version here

Напередодні американське видання Politico оголосило новий свій рейтинг найвпливовіших діячів у Європі, де президента України Володимира Зеленського назвали мрійником року.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Politico.

Як у виданні зазначили, Зеленський надихнув українців на боротьбу, а західних партнерів – на дієву фінансову та військову допомогу нашій країні.

Таким чином українського лідера поставили в один ряд із Вінстоном Черчиллем, Мартіном Лютером та іншими політичними діячами, які здатні змінити хід історії "не силою своєї армії чи силою своєї економіки, а силою свого слова".

"Вінстон Черчилль, Мартін Лютер Кінг, Нельсон Мандела. Час від часу з'являється якийсь лідер і самотужки змінює хід історії не завдяки могутності своєї армії чи економіки, а завдяки силі своїх слів. Таким лідером є президент України Володимир Зеленський", наголосили в статті.

Politico пише, що керівництво Зеленського було настільки ефективним, що він зміг домогтися того, що ще донедавна було немислимим. Зокрема, мова йде про наближення України до членства в ЄС і приєднання до НАТО.

Politico, найвпливовіші люди

Також його риторичні заклики принесли важливі плоди у вигляді фінансової допомоги та значної кількості західної зброї – від танків до винищувачів, які надають партнери України.

Водночас у виданні вважають, що 2024 рік буде складним для Зеленського. Причин для цього є декілька:

  • світ відволікається на війну на Близькому Сході,
  • українці втомлені боями з окупантами та боротьбою за повернення своїх територій,
  • політики в ЄС починають побоюватися негативного впливу на свої прибутки та бюджет ЄС через ситуацію на ринку сільськогосподарської продукції.

Зазначимо, що Politico визначило переможців у категоріях "Діячі", "Руйнівники" та "Мрійники". До кожної з них увійшло дев'ять людей.

Загалом до рейтингу найвпливовіших людей Європи за версією Politico потрапили 28 осіб, серед яких 17 чоловіків та 11 жінок.

А найвпливовішою людиною Європи, за версією видання, став Дональд Туск, колишній прем'єр-міністр, який обіймав посаду президента Європейської ради, перш ніж повернутися як лідер центристської опозиції.

Politico, найвпливовіші люди

Фото: Politico

Інших найвпливовіших людей Європи поділили на так звані категорії.

Було визначено дев'ять "виконавців", яких очолила прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні.

Politico, найвпливовіші люди

Politico, найвпливовіші люди

Дев'ять "мрійників" очолила президент України Володимир Зеленський. 

Politico, найвпливовіші люди

Крім того, лідером серед "порушників" стала голова Центрального банку Росії Ельвіра Набіулліна. Її назвали головним технократом, який підтримує військову машину президента Росії володимира путіна.

Politico, найвпливовіші люди

Politico, найвпливовіші люди

Нагадаємо, культовий журнал Time назвав президента України Володимира Зеленського та "дух України" –  "Людиною року".

Окрім того, минулого року Politico визнало президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи. Крім нього, до рейтингу тоді увійшли інші політики, освітяни, кліматологи, дипломати та економісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: