fbpx
Сьогодні
Відео 12:23 29 Лис 2023

На Одещину після негоди приїхав Зеленський та провів нараду: про що говорили

Фото: Скріншот з відео

29 листопада в Одеську область завітав президент Володимир Зеленський та провів нараду, на якій обговорили безпеку регіону.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram та Facebook Глави держави.

Як зазначив український лідер, сьогодні він та його команда працюють на Одещині. Зеленський заслухав доповіді військових та провів нараду щодо захисту регіону.

"Багато важливих питань. Оперативна обстановка та ведення бойових дій у межах відповідальності ОСУВ "Одеса". Ситуація в Чорному морі, протимінні заходи та гарантування безпеки "зернового коридору".

Робота ППО Одещини, прикриття Одеси з повітря, інфраструктури "зернового коридору" та наших бригад", зазначив Президент.

Глава держави зазначив, що під час таких відряджень завжди велика честь – зустрітися з українськими захисниками.

"Сьогодні поспілкувався з воїнами, які захищають південь України, вручив їм державні нагороди. Дякую за службу, за збиті ворожі цілі, за сміливість і самовідданість у захисті нашої держави та людей!", – заявив Зеленський.

Президент також опублікував відео, на якому каже, що вручення нагород не може зараз бути масовим з огляду на безпеку.

Ситуація в Одеській області

Нагадаємо, що Одеська область стала однією з головною ціллю ворога після того, як росія вийшла з "зернової угоди". Окупанти обстрілюють портову інфраструктуру, а з приходом холодів і енергосистему.

Так, у ніч на 29 листопада окупанти випустили 21 ударний дрон і 3 керовані авіаційні ракети Х-59 по Україні. Майже всі ворожі цілі були знищені. ППО працювала в межах Одеської, Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.

Окрім того, 21 листопада, окупанти завдали ракетного удару по Одеській області. У результаті атаки постраждала припортова інфраструктура.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував, що протиповітряну оборону Одеси посилять. Про це уже домовились з партнерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: