fbpx
Сьогодні
21:15 26 Лис 2023

Наєв розповів про перевагу західних систем ППО над радянськими

English version here

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Західні системи протиповітряної оборони мають критичну перевагу над радянськими системами ППО.

Як інформує Рубрика, про це сказав у коментарі виданню ABC News командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв.

За його словами, там, де радянська ППО витрачає 100 снарядів на збиття цілі, західній треба менше десятка.

"Ми розуміємо, що зараз іде війна за ресурси. Російська Федерація свої ресурси отримує за допомогою "Осі зла" – це Північна Корея, це Іран. А ми за допомогою наших партнерів, отримуючи від них засоби протиповітряної оборони, протистоїмо Російській Федерації з її ресурсами. Треба розуміти, що скорочення допомоги реально вдарить по нашій обороноздатності. Але будемо боротися тим, що є", – сказав генерал.

Наєв додав:

"Технології – критичні. Якщо старій радянській техніці на ціль потрібно витратити 100 снарядів, то західній треба значно менше, потреба вимірюється цифрами менш як десять. Тому технології завжди мають перевагу, і я ще раз підкреслюю: ця допомога для нас дуже-дуже важлива".

Він попередив, що у випадку, якщо росія продовжить виробництво зброї та вдосконалюватиме свої технології, війна знову може вийти за межі сходу та півдня України.

"Ми готуємося до цього, будуємо оборону, заміновуємо та тренуємо наші сили", – сказав генерал.

Нагадаємо, 25 листопада українська ППО відбила найбільшу дронову атаку з боку росії за час війни. З семи десятків безпілотників до Києва долетіли одиниці, але й вони були збиті над містом.

Цього ж дня стало відомо, що Україна домовилася з союзниками про потужні системи ППО для Одеської області.

Посилаючись на Facebook командування Об'єднаних сил Збройних сил України Рубрика повідомляла, що у Північній операційній зоні Сили оборони збільшують кількість мобільних вогневих груп та відточують їх майстерність.

Нагадаємо, напередодні Наєв показав роботу мобільних груп по "шахедах" під час масованої атаки на Київ 25 листопада.

Окрім того, раніше командувач розповідав, що українське небо в Північній оперативній зоні охороняють не тільки відомі зенітно-ракетні комплекси, ефективне бойове чергування здійснює чимала кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: