fbpx
Сьогодні
22:10 23 Жов 2023

Наєв: у  Сил оборони України з’явилося озброєння, яке почало кардинально змінювати ситуацію на фронті 

Фото: Фейсбук командування ОС ЗСУ

Після того, як західні союзники виділили Україні пакети військової допомоги, в лавах Збройних сил з'явилася велика кількість озброєння та військової техніки, яке кардинально змінює ситуацію на фронті на користь України.

Як інформує Рубрика, про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну від наших західних партнерів як допомога надходили в основному засоби оборонного бою, які насамперед використовували для враження бронетехніки противника.

Тоді колони ворога "дробила" наша артилерія та уже БпЛА "Байрактар". Після таких точкових ударів окупанти були змушені змінювати маршрути та виходити в визначене місце збору малими групами. А там на них уже чекали мобільні вогневі групи ЗСУ на легендарних "бандеромобілях", озброєні протитанковими ракетними комплексами "Javelin", NLAW, які максимально ефективно себе зарекомендували, використовуючи принцип "прицілився – вистрелив – забув".

За таким же принципом українські воїни-зенітники за допомогою зенітно-ракетних комплексів "Stinger" "приземлили" не один ворожий вертоліт та літак.

"Після того, як західні країни-партнери виділили Україні пакети військової допомоги, в лавах ЗСУ з'явилася велика кількість ОВТ, що кардинально на важливих операційних районах почала змінювати хід бойових дій в наш бік, нагадуючи загарбникам з Російської Федерації, що їхні плани, а зокрема "демілітаризація" нашої країни, їм точно не вдадуться. Для захисту повітряного простору від крилатих ракет та безпілотних літальних апаратів були надані ЗРК Gepard, MK Victor, Avenger, ПТРК Javelin, ПЗРК Stinger", – розповів Наєв.

Крім того, за його словами, для ураження піхоти, неброньованого та легкоброньованого транспорту надано 12,7-міліметрові кулемети Browning M2 та ін.

Для знищення живої сили противника в укриттях, окопах, а також для руйнування фортифікаційних споруд надано 82- та 120-міліметрові міномети іноземного виробництва.

Для виконання завдань логістичного забезпечення надані спеціальні броньовані автомобілі "FORD ROSHEL SENATOR"; спеціальні броньовані машини "DAEWOO", "HMMWV", вантажні автомобілі "MERCEDES", "DAFF", "МAN", "PEUGEOT", "IVECO" тощо.

Наєв зазначив, що завдяки допомозі країн-партнерів в озброєнні та військовій техніці Силам оборони вдається підтримувати та удосконалювати систему протиповітряної оборони для прикриття пунктів управління, районів базування високоточної зброї, вогневих підрозділів артилерії, об'єктів критичної інфраструктури.

Наявні зразки озброєння значно підвищують вогневі, маневрувальні та розвідувальні можливості підрозділів протиповітряної оборони як в денний час, так і в темну пору доби.

Це не дає можливості противнику застосовувати весь спектр засобів авіаційного ураження, а терористичні удари із застосуванням ракет та безпілотних ударних апаратів не приносять очікуваних результатів для противника завдяки вмілим діям особового складу Повітряних сил та підрозділів протиповітряної оборони всіх складових частин Сил оборони.

Як повідомляє Рубрика, Велика Британія разом з партнерами впроваджує План надзвичайної допомоги Україні в зимовий період на загальну суму в 127 млн фунтів стерлінгів.

Крім того, за інформацією NBC News, у пакеті, який розробляється Білим домом, планується виділення військової допомоги для України на загальну суму близько 60 млрд дол.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: