fbpx
Сьогодні
Відео 10:25 26 Лис 2023

Наєв показав роботу мобільних груп по "шахедах" під час масованої атаки напередодні

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Сили протиповітряної оборони на півночі країни напередодні успішно знищили понад 5 десятків ударних безпілотників типу "Shahed-131/136".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Як зазначив генерал, напередодні, у ніч на 25 листопада, росія здійснила один з найбільших пусків БпЛА типу "Шахед" на територію нашої держави.

Командувач показав відео роботи мобільних груп під час цієї атаки та зауважив, що "бій тривав майже 10 годин".

Окрім того, Наєв повідомив, що загалом у північній операційній зоні оборонці збили 55 безпілотних літальних апаратів.

"Бійці мобільних вогневих груп з протиповітряної оборони в Північній операційній зоні продемонстрували свій професіоналізм та майстерність у знищенні ворожих цілей.

Понад половину ворожих безпілотників, а саме 53% було знищено бійцями мобільних груп.
Висловлюю подяку кожному воїну, який захищає нашу державу", резюмував керманич.

Нагадаємо, раніше Наєв повідомляв, що українське небо в Північній оперативній зоні охороняють не тільки відомі зенітно-ракетні комплекси, ефективне бойове чергування здійснює чимала кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

"Невеликі зенітні комплекси вражають різноманіттям. Серед підрозділів ППО користується популярністю мобільний зенітний комплекс MR-2 Viktor. Системи з німецьким кулеметом MG-3, американським великокаліберним кулеметом Browning M2.

Однак, українські воїни не цураються використовувати у мобільних вогневих групах й старі радянські кулемети ДШКМ та "Максим", – наголосив генерал-лейтенант.

Як зауважив командувач, з точки зору технологій західні системи кращі, ніж радянські, проте українські воїни використовують все, що може вбивати ворога.

Зауважимо, що ударні безпілотні апарати російської федерації, якими окупанти вночі атакували Україну, мали незвичний чорний колір та містили матеріал, який поглинає радіолокаційний сигнал.

Також, як наголосив раніше Наєв, він ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найбільш загрозливих ділянок прикордонних районів Північної операційної зони.

А ще українські військові інколи фіксують спроби проходу російських диверсійно-розвідувальних груп через державний кордон, до того ж цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: