fbpx
Сьогодні
16:39 21 Лип 2023

Попри погрози рф Rheinmetall не відмовиться від наміру будівництва танкового заводу в Україні

English version here

Гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер. Фото: dpa

Погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії Rheinmetall щодо будівництва танкового заводу в Україні.

Про це глава концерну Армін Паппергер заявив виданню Bild, пише Рубрика.

"Ми не відмовимося від нашої допомоги країні… (Україна має) ефективні варіанти для захисту від атак на чутливі цілі", – вважає Паппергер.

Крім того, Rheinmetall, за словами його керівника, співпрацює з компанією-партнером "Укроборонпром", яка вже має велику кількість локацій для виробництва. Саме з цією державною компанією німці засновують спільне підприємство, в якому матимуть більшість акцій.

В Україні планується виробляти:

  • боєприпаси,
  • бронетехніку,
  • бойові танки типу Panther.

Згодом завод може випускати до 400 основних бойових танків на рік.

Крім того, на підприємстві ремонтуватимуть бронетехніку типу Fuchs.

Інвестиції оцінюються в близько 200 мільйонів євро.

Погрози з боку москви були й раніше. Довірена особа путіна дмитро медвєдєв зазначав: "Якщо фріци вирішать справді там будуватися, то ми будемо з нетерпінням чекати". Але й тоді погроза кремля не справила на Паппергера враження. Він заявив, що захищатиме завод саморобними засобами ППО.

У четвер кремль пригрозив розбомбити майбутній танковий завод в Україні після завершення його будівництва. За словами прессекретаря МЗС Марії Захарової, "завод бронетехніки Rheinmetall стане законною мішенню в Україні, якщо його побудують".

Довідка

Паппергер працює в Rheinmetall з 1990 року, а з 2013 року є генеральним директором групи. У 2022 році в концерні працювали понад 25 тисяч співробітників, а продажі становили 6,4 мільярда євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Окрім того,Rheinmetall та "Укроборонпромом" уклали угоду про створення спільного підприємства з ремонту танків в Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: