fbpx
Сьогодні
15:30 26 Лип 2023

Кабмін виділив 40 мільярдів на інвестиції в виробництво дронів

English version here

Цьогоріч Кабінет Міністрів виділив 40 мільярдів гривень на виробництво українських безпілотних літальних апаратів.

Як пише Рубрика, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму, присвяченого річниці проєкту "Армія дронів".

"Війна щодня ставить нові виклики. Один з ключових — військові технології. Мусимо бути на крок попереду ворога та берегти кожного нашого воїна. Безпілотники дають такі можливості", – пише глава уряду.

Він нагадав, що рік тому через UNITED24 було зібрано понад 4 млрд грн, які інвестували в українських виробників безпілотників.

"На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БПЛА зросло в десятки разів", – зазнчив Шмигаль.

За його словами, зі свого боку уряд виділив 40 млрд грн цього року для інвестицій в українських виробників безпілотників.

"Ми усунули митні бар'єри для завезення запчастин і комплектацій. Підняли частку прибутку виробників БПЛА до 25%, а також ухвалили рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів", – резюмував він.

Що значить "Армія дронів"?

Нагадаємо, у липні минулого рок, фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації оголосили про початок проєкту "Армія дронів".

Головна мета проєкту: 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки.

Щоби допомогти зі збором, можна задонатити на дрон або віддати власний.

Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу, зробивши свою пожертву через платформу UNITED24.

А надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine в США, і звідти його доставлять в Україну.

Українці також зможуть надіслати посилку через будь-яке відділення "Нової пошти", яка теж є партнером проєкту.

За рік фандрейзингова платформа "United 24" зібрала 325 мільйонів доларів, а в рамках проєкту "Армія дронів" в Україні вже підготовлено 10 тисяч операторів БпЛА.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: