fbpx
Сьогодні
22:47 22 Лис 2023

Умєров розповів про основні результати 17-ї зустрічі у форматі "Рамштайн"

Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

Україна отримає чоргові пакети військової допомоги для своєї боротьби у війні проти РФ.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram-канал міністра оборони Рустема Умєрова.

"Кожен наданий Україні боєприпас – це можливість знищити опорний пункт ворога" – зазначив Міністр оборони України Рустем Умєров під час 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн.

Оголошені пакети допомоги від партнерів:

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни (Ground-Based Air Defence), лідери – Німеччина та Франція.
  • За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе маємо отримати до середини грудня.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов'язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  • Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.

Міністр оборони України висловив вдячність за постійну підтримку України з боку міжнародних партнерів. Він наголосив, що кожна одиниця озброєння, надана Силам оборони України, посилює їхню здатність чинити опір ворогу та звільняти українську територію.

Рустем Умєров також окремо запросив міністрів оборони країн-партнерів приїздити з офіційними візитами до України, аби мати змогу на власні очі переконатися, що надана ними допомога використовується ефективно і наближає день нашої перемоги. Саме для цього Україна працює над створенням потужного військово-промислового комплексу і залучатиме своїх міжнародних партнерів до цього процесу.

"Перемога України стане чітким сигналом для диктатур. Це сигнал про те, що злочин агресії буде покараним", – сказав Рустем Умєров.

Що відомо про Рамштайн

Це вже 17-те засідання Контактної групи, зосередженої на координації міжнародних зусиль щодо підтримки України у сфері безпеки й оборони в умовах війни. Перша відбулася в квітні минулого року на авіабазі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині.

Нагадаємо, що 20 листопада глава Пентагону відвідав з неоголошеним візитом Україну, де зустрівся з вищим політичним і військовим керівництвом. У безпосередньому спілкуванні в Києві він ознайомився з обстановкою на фронті, а також із актуальними потребами українського війська.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: