fbpx
Сьогодні
15:58 21 Лис 2023

Пісторіус оголосив про надання нового пакету допомоги Україні на €1,3 млрд: що відомо

English version here

Фото: CNN

Під час візиту до Києва 21 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні.

Про це він оголосив на спільному брифінгу з главою Міноборони України Рустемом Умєровим.

За словами Пісторіуса, до нового пакету військової допомоги увійдуть:

  • 4 системи IRIS-T,
  • 20 тисяч снарядів 155-мм калібру,
  • протитанкові міни та інше озброєння.

"Це п'ятий такий пакет із минулої зими. І я впевнений, що він допоможе вам у вашій боротьбі з російською агресією", – сказав Пісторіус.

На запитання про можливість постачання ракет Taurus, Пісторіус сказав, що "нової інформації щодо Taurus немає".

Однак він заявив, що на наступний рік Німеччина планує поставити Україні 140 тисяч 155-мм снарядів.

Нагадаємо, що Україна вже кілька місяців звертається до Німеччини щодо передачі крилатих ракет Taurus. Вони здатні бити до 500 км. На початку листопада повідомлялось, що Німеччина ще не визначилася в питанні постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Ще однією з причин відмови називався той факт, що нібито Німеччина боїться прямої конфронтації з росією.

Візит Пісторіуса до Києва

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 21 листопада прибув до України з неоголошеним візитом. Це другий приз'їзд Пісторіуса до Києва з моменту вступу на посаду міністра оборони.

Востаннє Пісторіус був у Києві у лютому 2023 року.

Метою візиту Пісторіуса в українську столицю є бажання отримати якомога точніше уявлення про ситуацію на фронті, поговорити з українськими солдатами та з'ясувати їхні військові потреби.

На навчальному полігоні під Києвом йому показали західні снайперські гвинтівки, він також отримав уявлення про танкову підготовку на бойовому тренажері та з бойовими патронами і навіть оглянув солдатські гуртожитки.

Фто: X / Міністерство оборони Німеччини

Пісторіус заявив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну у військовому відношенні та оголосив про новий пакет озброєнь.

Допомога Німеччини

Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Нагадаємо, 14 жовтня Німеччина передала Україні багатоцільові гусеничні всюдиходи Bandvagn 206, машини для прикордонників та 50 систем для виявлення дронів.

А 11 жовтня Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні вартістю близько одного мільярда євро. Пакет містить додаткові системи протиповітряної оборони, танки й боєприпаси.

У пакеті допомоги від 17 серпня Німеччини передала Україні дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу ближнього радіуса дії IRIS-T. Також в останньому пакеті допомоги від 27 жовтня Україна отримала ще одну пускову установку IRIS-T та чотири бронетранспортери.

Раніше в уряді Німеччини заявили, що виділяють Україні 200 млн євро. Гроші підуть на відновлення України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: