fbpx
Сьогодні
18:58 22 Лис 2023

Нам потрібно діяти. Не можна чекати на мир і великий план відбудови, – посол Данії в Україні

Для відновлення України не достатньо проводити численні конференції, потрібно більше уваги приділяти конкретним речам та діям. 

Таку думку висловив посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен в інтерв'ю ЕП, повідомляє Рубрика.

"Зараз проводиться так багато конференцій про відбудову та відновлення, але недостатньо уваги приділяється конкретним речам. Я не люблю конференції. Нам потрібно діяти. Не можна чекати на мир і великий план відбудови. Треба починати вже зараз", – наголосив посол.

За його словами, до війни мало данців чули про Миколаїв. Тепер вони знають принаймні, два міста – Київ і Миколаїв.

"Місцеві мешканці не хочуть отримувати допомогу та благодійність. Вони хочуть самі подбати про себе. Це горді люди. Вони хочуть якнайшвидше відновити роботу своїх підприємств, і ми багато уваги приділяємо тому, щоб зробити це можливим", – зауважив Міккельсен. 

Він наголосив, що Данія надає кредити і гарантії, однак багато кредиторів кажуть, що не хочуть кредитувати, адже Миколаїв розташований занадто близько до лінії фронту.

"Ми відповідаємо, що це ризик, який ми готові взяти на себе, і вже досягли певних успіхів", – заявив посол. 

Королівство Данія за час великої російсько-української війни стало одним з ключових союзників Києва в боротьбі з агресором. Цю тезу можна проілюструвати лише двома фактами: Данія є однією з двох країн, що нададуть Україні винищувачі F-16, і Данія найкраще за всіх почула заклик президента Володимира Зеленського взяти шефство над відбудовою регіонів.

Скандинавська країна підставила плече Миколаєву та Миколаївщині, обтяженим наслідками часткової окупації області росіянами, напівоточенням міста та тероризмом окупантів. Методичне знищення інфраструктури створило ризик гуманітарної та санітарної катастроф напередодні минулої зими. Завдяки допомозі Данії миколаївці були з водою і теплом.

Головним мостом між урядом Королівства та Україною є посол Олє Егберг Міккельсен. Він регулярно зустрічається з представниками державної та місцевої влад, щоб зрозуміти потреби громад. Каже, що цим виконує волю данського народу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: