fbpx
Сьогодні
22:20 27 Лип 2023

Уперше в Україні лідери продуктового ритейлу створили галузеве об'єднання – Український фуд-ритейл альянс

Фото: Рixabay

В Україні створено нове профільне галузеве об'єднання "Український фуд-ритейл альянс", покликане стати спільним голосом галузі роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

Про це пишуть Українські новини.

Як зазначають, нове об'єднання буде також сприяти:

  • налагодженню співпраці,
  • розвитку та зміцненню зв'язків між органами державної влади, суб'єктами підприємницької діяльності та громадськістю, а також представляти інтереси продовольчої галузі.

Як відомо, у червні 2023 року було створено Громадську спілку "Український фуд-ритейл альянс". Наразі до профільного об'єднання увійшли торговельні мережі "АТБ-Маркет", "Сільпо", "Новус", "Варус" і "Коло".

Незабаром очікується розширення та приєднання й інших учасників ринку.

Виконавчим директором спілки учасники призначили Наталію Петрівську. Вона раніше очолювала напрямок зв'язків із державними органами влади (GR) в Асоціації ритейлерів України. До цього п'ять років відповідала за GR в Аптечній професійній асоціації України.

Робота нового об'єднання буде спрямована, зокрема, на:

  • налагодження тісної взаємодії та системного діалогу із зацікавленими сторонами,
  • донесення специфіки роботи та проблематики роздрібного бізнесу і його ролі та цінності в ланцюгах постачання й економіці країни,
  • покращення стандартів і практик роботи роздрібних мереж.

Український фуд-ритейл альянс стане майданчиком для комунікації з іншими асоціаціями, а також учасниками продовольчого ринку, який допоможе швидко та дієво ухвалювати важливі та конструктивні рішення, спільно долати кризи, підтримувати галузь роздрібної торгівлі та розвивати її, попри будь-які перепони.

"Продуктовий ритейл у співпраці та за підтримки держави гідно долав труднощі, які виникали з перших днів повномасштабної війни, що дало поштовх до об'єднання торговельних мереж на професійному підґрунті. Спільна робота компаній "АТБ-Маркет", "Сільпо", "Новус", "Варус" і "Коло" та інших мереж для подолання логістичної, енергетичної криз, безперебійного забезпечення населення продуктами харчування в складних і непередбачуваних умовах війни довела необхідність створення профільної організації.

Наразі перед учасниками ринку також залишається багато викликів, котрі потрібно вирішувати, об'єднуючи зусилля лідерів ринку. Ми прагнемо завчасно бути готовими до нових перешкод, які може планувати агресор, і впевнено крокувати вперед з Україною під час війни та після нашої Перемоги", – зазначає виконавчий директор Наталія Петрівська.

Основні напрями роботи нового об'єднання:

  • дерегуляція господарської діяльності та підтримка відносин саморегуляції галузі;
  • створення сприятливих умов ведення бізнесу та розвитку галузі роздрібної торгівлі продовольчими товарами;
  • спрямування власної бізнес-стратегії учасників ринку та підтримка ініціатив держави, що будуть направлені на забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану.

Спілка відкрита до прямого діалогу з органами державної влади, бізнес-асоціаціями й учасниками ринку.

Довідка

Нагадаємо, що продуктові торгівельні мережі підписали Меморандум, за яким умови оплати за договорами поставки базових харчових продуктів вітчизняного виробництва не перевищуватимуть 30 календарних днів.

Документ набере чинності з дня отримання висновків Антимонопольного комітету України щодо відповідності дій суб'єктів господарювання положенням Закону України "Про захист економічної конкуренції".

Як писала Рубрика, антимонопольним комітетом України завершено розгляд заяви поданої торговими мережами АТБ, Сільпо, Novus, Auchan, Varus, та КОЛО стосовно оцінки відповідності їх дій, що полягають у виконанні умов укладеного "Меморандуму про забезпечення стабільної роботи в Україні ланцюгу постачання продуктів харчування в умовах дії воєнного стану".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: