fbpx
Сьогодні
10:26 27 Жов 2023

Чому ворог запускає менше "Шахедів" під час атак: Ігнат прокоментував тактику росіян

English version here

Фото: ПС ЗСУ

Росія останнім часом почала запускати менше дронів-камікадзе для ударів по Україні. Попри це, "Шахеди" залишаються небезпечними та дозволяють ворогу розвідати українську ППО.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За його словами, мета того, що окупанти різко зменшили кількість дронів, які одночасно випускають, є різною. "Шахед" – це далекобійна зброя, безпілотник-камікадзе, який може точно влучати у ціль.

"Він має GPS навігацію, по якій йде по прокладеному маршруту. І він може летіти далеко і змінювати постійно маршрут. Таким чином навіть невелика кількість БПЛА, які ворог застосовує, проводять маневри Україною та визначають, де їх там краще збивають, а де гірше", – сказав речник.

Ігнат зазначив, що ця інформація дозволяє ворогу робити певні висновки щодо сил та засобів, які знаходяться в тому чи іншому регіоні. Ці дані окупанти використовують при плануванні наступних атак.

"Тобто така собі розвідувальна функція. Але не забуваємо, що навіть така кількість у 5-6 БПЛА не просто так відправили "політати", а конкретно на об'єкти для того, щоб їх знищити. Ну і навіть кількість в 11 чи 15 дронів, вони розлітаються по різних маршрутах і ніколи фактично не літають в купі. Це дозволяє ворогу проводити збір важливої інформації щодо сил та засобів", – додав він.

Речник наголосив, що навіть один "Шахед" – це грізна зброя і її треба знищувати. Адже коли дрон влучає у вразливе місце, можуть бути серйозні наслідки.

Нічна атака на Україну

У ніч на 27 жовтня росія вчергове атакувала Україну. Окупанти випустили шість дронів-камікадзе у напрямку півдня України.

Сили ППО вночі збили 5 "Шахедів", але було влучання у Миколаївській області. Там спалахнула пожежа.

Також вночі росіяни завдали ракетного удару по пожежній частині у місті Ізюм Харківської області. Постраждали 8 рятувальників, чотирьох з них госпіталізували.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: