fbpx
Сьогодні
09:59 29 Жов 2023

Ми готові: у Повітряних силах прокоментували можливість нових масштабних атак росії

Фото ілюстративне

Українські Сили протиповітряної оборони готові до ймовірних атак окупантів, адже російська федерація напевно готується до нових масованих обстрілів України.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Ми не те, що готуємося – ми готові. Тому що 24/7 – це звична робота Повітряних сил протягом всієї цієї війни. Тут без варіантів, мусимо очікувати у будь-який момент будь-якої загрози, будь-яку повітряну ціль", наголосив полковник.

Ігнат також не виключає, що російські загарбники можуть готуватися до нових масованих атак. До того ж речник нагадав, що після чисельних масштабних дронових та ракетних атак на столицю ворог взяв паузу. Ймовірно, для того, щоб накопичити ракети.

"Були паузи у них, бо не безкінечні боєприпаси, не безкінечні ракети. Тому вони прекрасно розуміють і завдають таких поодиноких ударів. Вчора "Іскандери", сьогодні Х-59", – додав Ігнат.

Як писала Рубрика, у ніч на 29 жовтня російські агресори завдали удару по низці регіонів країни п'ятьма ударними дронами типу "Shahed" та керованою авіаційною ракетою Х-59: протиповітряній обороні вдалося знищити всі безпілотники.

Чи є вірогідність того, що росія може повторити торішні атаки

Нагадаємо, що українські військові та керівництво країни не виключають, що окупанти можуть знову масовано атакувати Україну дронами-камікадзе та ракетами.

Ціллю росіян може стати енергетика України. Проте аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла.

27 вересня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час форуму Forbes "Енергія бізнесу" повідомив, що навколо Трипільської та Зміївської ТЕС, які входять до складу Центренерго, зводять захисні споруди.

У той день очільник уряду Денис Шмигаль теж зазначив, що Україна формує багаторівневий захист енергетичних об'єктів.

Своєю чергою британська розвідка наголошує, що загарбники вже понад місяць не атакували Україну стратегічною авіацією і ракетами типу Х-101. Це найдовша пауза з початку повномасштабної війни.

Також відомо, що Британія розробила навчальну програму, яка передбачає навчання з захисту енергетики від російських атак, для українських інженерів напередодні зими. Інженери напередодні зими вже пройшли навчання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: