fbpx
Сьогодні
10:44 04 Лис 2023

Фон дер Ляєн під час візиту до Києва зустрілася з президентом Зеленським

English version here

Фото: Х / Ursula von der Leyen

4 листопада голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва та зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським. Очільниця Єврокомісії має також виступити в Верховній Раді.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram члена фракції "Голос" Ярослава Железняка, фон дер Ляєн у соцмережі Х.

Очільниця ЄК підтвердила, що перебуває в Києві та опублікувала світлину з президентом Володимиром Зеленським на київському вокзалі.

"Рада повернутися до Києва на свій 6-й візит за часів війни. Я тут, щоб обговорити шлях України до вступу в ЄС.

Фінансову підтримку ЄС для відновлення України як сучасної, процвітаючої демократії. І як ми продовжимо змушувати Росію платити за її агресивну війну", зазначила європейська урядовиця.

Раніше Железняк повідомив, що до Києва прибула з офіційним візитом голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Сьогодні до Києва прибула президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Чекаємо на її виступ у парламенті", повідомив нардеп.

Зазначимо, що візит відбувається напередодні того, як Єврокомісія має рекомендувати почати переговори про вступ України в ЄС.

Про ймовірний візит президентки Єврокомісії в Україну стало відомо ще минулого тижня. У ЗМІ припустили, що це може свідчити про позитивну оцінку прогресу Києва у "кандидатських" реформах.

Своєю чергою, віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина підтвердила, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибуде до Києва до публікації звіту про прогрес на шляху до членства в ЄС.

Що відомо про вступ України до ЄС

Нагадаємо, що  у липні президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

Своєю чергою Єврокомісія 17 червня 2022 року рекомендувала надати Україні статус кандидата в члени ЄС і висунула сім умов для початку переговорів про вступ.

Раніше очільниця ЄК заявляла, що Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Зауважимо, що вже 8 листопада Єврокомісія у своєму щорічному звіті надасть оцінку прогресу України на шляху до членства в ЄС. Найімовірніше, вона буде позитивною, однак Києву можуть висунути додаткові умови.

Нещодавно президент Зеленський заявив, що це рішення може стати найсильнішим у десятилітті: Україна чекає перемовин.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: