fbpx
Сьогодні
16:17 24 Жов 2023

Reuters: Єврокомісія позитивно оцінить прогрес України на членство в ЄС, проте може висунути додаткові умови

English version here

Єврокомісія 8 листопада у своєму щорічному звіті надасть оцінку прогресу України на шляху до членства в ЄС. Найімовірніше, вона буде позитивною, однак Києву можуть висунути додаткові умови.

Про це пише Reuters, цитує Рубрика.

За інформацією видання, додаткові умови можуть стосуватися:

  • боротьби з корупцією,
  • та прав національних меншин.

Останні можуть висунути з ініціативи Угорщини.

Раніше Венеційська комісія опублікувала висновок щодо Закону України "Про національні меншини (спільноти)", у якому порадила переглянути або уточнити низку положень.

Зокрема, комісія рекомендувала скасувати мовні квоти, передбачені законами про державну мову та "Про медіа".

Остаточне рішення щодо початку переговорів про членство України в ЄС можуть ухвалити вже 14-15 грудня на саміті лідерів ЄС.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для України початок переговорів щодо членства вже цього року — "це топпріоритет".

"Україна максимально швидко рухалася шляхом виконання семи рекомендацій Єврокомісії, які були надані, щоб уможливити політичне рішення вже цього року для відкриття переговорів щодо членства", — сказав він.

Що відомо про вступ України до ЄС

Нагадаємо, що  у липні президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

Раніше очільниця ЄК заявляла, що Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Як писала Рубрика, Урсула фон дер Ляєн у 500-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнила, що ЄС і надалі підтримуватиме Київ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: